Fenerbahçe’de 3 kulvarda yoluna emin adımlarla ilerleyen Teknik Direktör Vitor Pereira, geçmişteki formüllerini kullanıyor. Pereira, Portekiz’de Porto ile, Yunanistan’da da Olympiakos ile yakaladığı başarılı çizgisini Türkiye’de devam ettirmek için en doğru bildiği bilgilerden yararlanıyor.

Özellikle antrenmanlara çok önem veren Portekizli antrenör, bütün planını ve taktik düşüncesini oyuncuylarıyla çalışırken kurguluyor. Bu sebepten dolayı da antrenmanda yaptıklarının basın yoluyla dışarı aktarılmasından hoşnut olmuyor. Sezon başı kampında da bu konunun hassasiyetini dile getiren Pereira, yapacağı maçlar öncesinde oyuncu ya da taktik çalışmalar hakkında bilgi paylaşımından kaçınırken, her fırsatta bunun yanlış olduğunu savunmuştu.

Bu nedenle antrenmanları basına kapalı yapan ve çok nadir izin veren Pereira, Portekiz ve Yunanistan’da da benzer uygulamaları tercih etmişti.

Portekizli hocanın ülkesinde bile sadece ilk 15 dakikada yapılan rutin çalışmalarda görüntü alımına izin verdiği ifade edildi. Ayrıca basın toplantılarında ya da demeçlerde özellikle aynı cümleleri kullanmasının ve bireysel yorumlardan kaçınmasının da hem kendisine hem de takımına dair özel bilgileri sunmamak adına uygulanan bir formül olduğu dile getirildi.

Sakatlık bilgisi yok

Vitor Pereira’nın göreve başladığı tarihten sonra sakatlığı olan futbolcular da en son güne kadar açıklanmıyor. Rakiplerine takımı hakkında koz ve hamle şansı tanımak istemeyen Portekizli hoca, hiçbir özel bilgisinin dışarıya çıkmasını engelliyor. En bariz örnek olarak da Shakhtar Donetsk ile oynanan sezonun ilk resmi maçında Gökhan Gönül göze çarpıyor. Tecrübeli sağ bekin sakatlığı en son ana kadar gizli tutulmuş ve rakibin gerekli hamle yapma şansı kalmamıştı.

Zidane modeli

Real Madrid’de teknik direktörlük koltuğuna oturan Zinedine Zidane da benzer şekilde antrenmanlarda basına yer vermek istemiyor. Daha önce eflatun-beyazlıların genç takımı Castilla’yı çalıştırırken antrenmanlarda basın mensuplarını almayan, basın toplantılarını da kısa kesmeye çalışan Zidane, benzer şekilde sistemi ve planlarını dışarıya yansıtmak istemiyor.

Portekiz’de kural gibi

Vitor Pereira’nın basın konusunda takındığı tavır Portekiz’de uzun zamandır gündemde. Portekiz’de birçok basın mensubu, Porto, Benfica ve Sporting gibi büyük takımların artık antrenmanları tamamen kapattığı ve hiçbir şekilde dışarıya idman sahasından bilgi akışının çıkmamasını sağladıkları belirtildi.

(Milliyet)