Futbolu bıraktıktan sonra Demir Grup Sivasspor ve Akhisarspor'da teknik direktörlük de yapan 47 yaşındaki Brezilya futbolunun efsane ismi Roberto Carlos, Süper Lig ekibi Fenerbahçe'ye transfer olmadan önce Premier Lig takımı Chelsea ile prensipte anlaştığını dile getirdi.

Goal.com'a özel açıklamalarda bulunan Carlos, 2007 yazında Sarı Lacivertli takıma imza atmadan önce Chelsea ile yaptığı görüşmeyi şu ifadelerle anlattı; "Chelsea'ye transferim gerçekleşmek üzereydi. Prensipte anlaşmıştık, iş sadece imzaya kalmıştı ama avukatla bir sorun çıkınca transfer iptal oldu. Fenerbahçe'ye transfer olmadan bir hafta önce Paris'te Roman Abramovich ve Peter Kenyon ile görüşmüştüm. Ama futbolda çok sık görülebildiği şekilde transfer son anda gerçekleşmedi."

Roberto Carlos, İngiliz ekibine transfer olması halinde Premier Lig'de başarılı olacağından emin olduğunu da dile getirirken, açıklamalarını şu sözlerle sürdürdü; "Önümde sadece iki teklif vardı, Fenerbahçe ve Chelsea. Chelsea'ye transferim gerçekkleşmeyince Fenerbahçe ile anlaştım."

FENERBAHÇE - GALATASARAY DERBİSİ AÇIKLAMASI

Türkiye'deki futbol atmosferini de değerlendiren Carlos şu ifadeleri kullandı; "Türkiye'de taraftarların müthiş tutkusuyla beraber muhteşem bir futbol atmosferi var. Türkiye'deki futbol oldukça farklı, özellikle Fenerbahçe - Galatasaray derbileri farklı bir seviyede." 

MARCELO AÇIKLAMASI

Roberto Carlos, günümüzde en beğendiği sol bek oyuncularını ise şu şekilde anlattı; "Başarılarımdan sonra kendimin örnek bir oyuncu olduğunu hissediyorum. Marcelo da şu anda Real Madrid'de aynı şeyleri yapıyor. İnsanlar beni örnek aldı, gelecekte de Marcelo'yu örnek alacaklar. Günümüz futbolunda sol bekler için örnek bir oyuncu. Fİlipe Luis, Renan Lodi ve Alex Sandro'yu da çok beğeniyorum."

Kaynak: Goal.com