YILDIZ TRANSFERLERİNE RAĞMEN ŞAMPİYONLUK UZAKTA 
Sezona büyük bir değişim yaparak başlayan Fenerbahçe, önemli oyuncuları kadroya dahil etmesine rağmen şampiyonluğu kaçırma durumuyla karşı karşıya bulunuyor.

Kulüp yönetimi, takımın başına Portekizli teknik adam Vitor Pereira'yı getirdikten sonra 9 futbolcu gönderip, 11 oyuncuyu kadrosuna dahil etti. Sarı-lacivertliler, sezon başındaki transfer döneminde yıldız oyuncularıyla adından söz ettirdi. İngiltere'de başarılı sezonlara imza atan Robin van Persie ve Luis Nani'yi kadroya dahil eden Fenerbahçe, Süper Lig'de geçen sezon gol kralı olan Fernandao'yu da Bursaspor'dan transfer etti.

Savunmaya Simon Kjaer'i alan sarı-lacivertliler, orta sahayı da Brezilya'dan Josef de Souza ile takviye etti. Geçen sezon Bursaspor formasıyla önemli çıkış yakalayan Şener Özbayraklı, Ozan Tufan ve Volkan Şen de Fenerbahçe'nin yeni transferleri arasında yer aldı.

Fenerbahçe, İngiltere'de başarılı sezonlar geçiren Van Persie, Nani ve Bursaspor'da önemli performanslara imza atan oyuncuların takviyesine rağmen Beşiktaş'ın önüne geçmeyi başaramadı.

HARCADIĞI PARANIN KARŞILIĞINI ALAMAYABİLİR 
Sezon başında büyük bir değişime giden ve takımın başına Vitor Pereira'yı getiren Fenerbahçe, futbolculara yaptığı ödemelerin yanı sıra harcadığı bonservis bedelinin de karşılığını alamayabilir.

Pereira yönetiminde yıldız oyuncuları kadrosuna katmak için önemli bonservis ücretleri ödemek durumunda kalan sarı-lacivertli ekip, 3'ü kiralık 11 futbolcu alırken, 8 oyuncunun bonservisi için yaklaşık 42 milyon avro bonservis ücreti ödedi.

Sarı-lacivertlilerin Kamuyu Aydınlatma Platformuna (KAP) bildirdiği bonservis ücretlerinde Josef de Souza 8 milyon avro, Simon Kjaer 7 milyon 650 bin avro, Ozan Tufan 7 milyon avro ve Luis Nani 6 milyon avro bedele sahip. Fenerbahçe, 6 milyon avrodan düşük bedelleri KAP'a bildirmezken, basına yansıyan ücretlere göre Van Persie'ye 5 milyon 500 bin avro, Fernandao'ya 3 milyon 400 bin avro, Volkan Şen'e 2 milyon 500 bin avro, Şener Özbayraklı için ise 1 milyon 500 bin avro bonservis parası verdi.

Robin Van Persie, Jose Fernandao, Şener Özbayraklı ve Volkan Şen'in bonservis bedelleri resmi olarak açıklanmazken, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, Ozan'ın transferlerinden önce kulübün yüksek divan kurulu toplantısında toplam 34,5 milyon avro bonservis bedeli ödediklerini duyurmuştu. Bursaspor'dan 7 milyon avroya transfer edilen Ozan'dan sonra bu rakam 41,5 milyon avroya ulaştı.

12 MİLYON EURO GELİRİ DE ZORA SOKTU 
Fenerbahçe, doğrudan UEFA Şampiyonlar Ligi'nde yer alamama durumunda ise şimdiden 12 milyon avro katılım (Yaklaşık 40 milyon lira) payını da oldukça zora soktu.

Sarı-lacivertli takım, şampiyonluğun yanı sıra, Şampiyonlar Ligi'nde elemelere kalması halinde 57 milyon liralık bir geliri riske etmiş olacak.

Fenerbahçe, zirvede yer alamaması halinde ayrıca, gruplara kalma şansını elemelere bırakarak Şampiyonlar Ligi'ndeki yayın gelirinin de yüzde 40'ını alma durumuyla karşı karşıya kalacak. Sarı-lacivertli takım gruplara kalamadığı takdirde Beşiktaş, bu gelirin tamamını kasasına koyacak.

4. YILDIZA RÖTAR 
Fenerbahçe, ligi zirvede tamamlayamaması durumunda, gelecek sezon formasında 4 yıldız kullanma fırsatını kaçıracak.
Ligde şu ana dek 19 şampiyonlukla 3 yıldızı bulunan sarı-lacivertli ekip, 20. şampiyonlukta alacağı 4. yıldız hakkını da gelecek sezona bırakacak.