Şampiyonluk şanslarını değerlendiren Fenerbahçe'nin teknik adamı Aykut Kocaman, kalan 7 haftada ligin birçok şeye gebe olduğunu, rakiplerinin kendi aralarında oynayacakları maçları avantaja dönüştürebileceklerini ifade etti.


Kocaman'ın açıklamalarının bir kısmı ise şu şekilde; "Haftaya girerken zaten puan farkından gelen demoralize bir durum vardı, buna rakiplerimizin maçlarını kazanmaları da eklenince, Kayseri maçı tam anlamıyla 'tamamdevam' mücadelesine dönüştü. Rakibin organize olması ve beşincilik istemesi, maçın zorluk derecesine arttırdı. Ama karşılaşma düşündüğümüzden çok daha kolay geçti.''

5-0 ÖZGÜVEN GETİRİR

'Bu skoru bekliyordum' demek doğru olmaz. Ama Fenerbahçe tarihine baktığınızda bu skorlar sürpriz değil. Kayserispor'u Kayseri'de 5 golle yenmek bize mutlaka özgüven olarak katkı sağlayacak. Her takımın harcı değil bunu yapmak. Kalan maçları kazanmaktan başka çaremiz yok.

Galatasaray- Başakşehir ve Galatasaray-Beşiktaş maçları var. Bu iki maçın sonunda puan kayıplarının nereye gideceği önemli. Sonuçta en az iki takım oralarda puan kaybedecek. Belki üçü de kaybedecek. Bu galibiyet, eğer kalan maçlarımızı da kazanırsak bizi yüzde 90 ilk ikiye götürür. Ama şampiyonluk için (Galatasaray'ın kaybedeceği) ekstra bir haftaya ihtiyaç var gibi gözüküyor."

'TARİHTE GÖRÜLMEMİŞ ŞEY!'

Aykut Kocaman, bireysel hatalardan kaynaklı puan kayıplarını bir kez daha gündeme getirirken, "Böyle bir şeyin bu yoğunlukta olduğu bir sezon önceki 3 yıllık Fenerbahçe antrenörlük dönemimde de yoktu. Fenerbahçe tarihinde de hiç bu kadar olmadı. Bu sadece oyuncuların kapasitesiyle açıklanacak bir şey değil. Enteresan bir şey..." ifadelerini kulandı.

'JANSSEN KUPAYA YETİŞEBİLİR'

Kocaman, Vincent Janssen'in sahalara dönüş tarihiyle ilgili de bilgi verdi.Tecrübeli teknik adam, Hollandalı yıldızın Beşiktaş'la 19 Nisan'da oynayacakları kupa maçının kadrosuna girmesini beklediklerini kaydederken, "Janssen de gelirse elimiz iyice güçlenecek" değerlendirmesini yaptı.

'İNSANLARIN KALPLERİNİ KIRDIK'

Sarı-Lacivertli teknik direktör, taraftarlarının maçlara yeterince ilgi göstermemesini ise şu sözlerle açıkladı: Onlar sezon başında gerçekten ciddi bir destek vermeye hazırdılar. Ama özellikle içerideki maçlarda biz bunu çok iyi değerlendiremedik. Dolayısıyla insanların zaten kırılgan olan kalplerinin biraz daha kırılmasında bizim de etkimiz oldu." şeklinde konuştu.