Spor Toto Süper Lig'de Fenerbahçe bugün deplasmanda Evkur Yeni Malatyaspor'a konuk oluyor. Son iki maçında Beşiktaş ve Teleset Mobilya Akhisarspor'a mağlup olarak zirvenin 6 puan gerisine düşen Fenerbahçe, yarıştan kopmamak adına mutlak kazanmak için sahaya çıkacak.

Sarı-Lacivertlilerde ayak parmağındaki ödem tam olarak iyileşmeyen Vincent Janssen bu hafta da yok. Sakatlığı devam eden İsmail Köybaşı da büyük olasılıkla forma giyemeyecek. Sağ bekte Şener Özbayraklı yer alacak. Aykut Kocaman'ın Valbuena'yı yeniden kulübeye çekip hücum hattında Aatıf'a görev vermesi bekleniyor. Forvette ise Fernandao yer alacak. Giuliano ve Nabil Dirar da ona destek verecek. Fenerbahçe karşılaşmadan galibiyetle ayrılıp zirveden kopmamak için mücadele edecek.

MALATYA DİKEN ÜSTÜNDE 
Evkur Yeni Malatyaspor, Erol Bulut yönetiminde başarılı grafiğiyle dikkat çekiyor. Ligde 4 maçtır yenilmeyen (2 galibiyet, 2 beraberlik) alan Malatyaspor, son 9 karşılaşmada 18 puan (5 galibiyet, 3 beraberlik, 1 yenilgi) topladı. Düşme tehlikesini büyük ölçüde artan Evkur Yeni Malatyaspor sahasında ise büyüklere kök söktürüyor. Sahasında Trabzonspor'u 1-0, Galatasaray'ı 2-1 mağlup eden, Beşiktaş'a ise 0-0 ile çelme taktı.Fenerbahçe'yi de halkaya eklemek istiyor.

SOLDADO CEZA SINIRINDA

Sarı-Lacivertlilerde üç sarı kartı olan Roberto Soldado ceza sınırında bulunuyor. İspanyol forvet, bugün de oynayıp sarı kart görmesi durumunda haftaya oynanacak Galatasaray derbisinde takımını yalnız bırakacak.

ALPER POTUK YEDEK GÜÇ

Fenerbahçe'de kırmızı kart cezası biten Alper Potuk da Malatya kafilesinde yer aldı.Teleset Mobilya Akhisar maçında forma giyemeyen oyuncu bugün 'yedek güç' olarak kenarda bekleyecek. Alper Potuk, göreve hazır olduğunu, hocasından şans bekleyeceğini söyledi.

Kaynak : Fotomaç