Süper Lig'de topladığı 63 puanla zirveyi yakından takip eden Fenerbahçe transfer çalışmaları içinde kolları sıvadı. Sarı Lacivertli takım ilk olarak golcü sorununa çözüm ararken, listenin başında yer alan Hatayspor'un golcüsü Aaron Boupenza ile temasa geçmişti.

Milliyet'te yer alan iddiaya göre; Galatasaray, Fenerbahçe'yle anlaştığı öne sürülen Aaron Boupendza'yı renklerine bağlamak üzere. Başarılı golcünün gelecek sezon Sarı Kırmızılı formayı giyeceği iddia ediliyor.

Hatay ekibinde 18 gollük performans sergileyen Boupendza krallık yarışında hala zirvede yer alıyor. Gabonlu yıldız tek başına Sarı Lacivertli takımın golcüleri Thiam, Samatta ve Cisse'nin (15 gol) toplamından daha fazla gol attı.

Fenerbahçe'de ocak ayında Mesut Özil ve İrfan Can Kahveci için Hatayspor'un golcüsü Aaron Boupendza'nın transferinden vazgeçilmesi büyük pişmanlığa neden olmuştu. Boupendza'nın transferinde büyük mesafe kat eden Sarı Lacivertli kulüp, Hatay'ın bir başka yıldızıyla da yakından ilgilendiği ortaya çıktı.

Fenerbahçe ligde sezonun flaş isimlerinden biri olan David Akintola'yı da gündemine aldığı iddia edildi. Sezon başında FC Midtjylland'dan kiralanan Nijeryalı kanat oyuncusunu bonservisi Danimarka kulübünde bulunuyor.

Sarı Lacivertli yönetimin 25 yaşındaki Akintola için yakın zamanda girişimlere başlayacağı da çıkan haberler arasında yer alıyor.

Öte yandan bu sezon Spor Toto Süper Lig'de ilk kez mücadele eden Hatayspor'da Nijeryalı futbolcu David Akintola, TFF'nin Tam Saha Dergisi'ne açıklamalarda bulunmuştu.

Futbola olan yeteneğini lise de öğretmeninin keşfettiğini söyleyen Akintola şu ifadeleri kullanmıştı;

"Okula başladığımda zaten futbol oynuyordum. Liseye başladığımda da okul takımına katıldım. Performansım çok iyiydi. Herkes beni çok beğeniyordu. Özellikle lisedeki öğretmenim performansımdan çok mutluydu. Beni bir kulübe yönlendirdi. Lise takımındaki öğretmenim, beni keşfeden ilk kişiydi. Kendisine çok teşekkür ediyorum"

Kaynak: Fotomaç