Slaven Bilic, Burak Yılmaz yerine Nijeryalı’yı seçti; West HamEmmanuel Emenike ve menaceriyle el sıkıştı. Fenerbahçe ile de kiralama konusunda anlaşma sağlandı

İngiliz basınına göre bugün tüm pürüzler giderilecek ve Nijeryalı yıldız sağlık kontrolünden geçirilecek. Ardından Emenike, 6 aylık sözleşmeye imza atacak

Andy Caroll ve Diafra Sakho’nun sakatlığının ardından forvet arayışlarına başlayan Slaven Bilic gözünü Türkiye’ye çevirmişti. Hırvat teknik adam, Fenerbahçeli Emmanuel Emenike ile Galatasaraylı Burak Yılmaz’ı istedi. West Ham Yönetimi hemen çalışmalara başladı. İki oyuncudan hangisinin İngiltere’ye gideceği merak konusuydu. Bilic ve West Ham’ın tercihi Emenike oldu.

Al Ain sorun çıkarmadı


İngiliz ekibi, geçtiğimiz hafta Emenike ve menaceri ile görüşmüş, kısa sürede taraflar anlaşma sağlamıştı. Ardından sezon başında 28 yaşındaki oyuncuyu kiralayan ancak geçen hafta kadro dışı bırakan Al Ain ile de el sıkışıldı. West Ham yöneticileri daha sonra Fenerbahçe ile masaya oturdu. Sarı-Lacivertliler, Nijeryalı forveti satmak istese de İngilizler’in ısrarı sonrası Emmanuel Emenike’yi sezon sonuna kadar kiralamaya razı oldu. İki kulüp görüşmelerde sona geldi, artık kiralama bedeli ve satın alma opsiyonu üzerinde son konuşmalar gerçekleştiriliyor.

İki günde biter

Tarafların bugün tüm pürüzleri giderip el sıkışması bekleniyor. İngiliz basını, Emmanuel Emenike’nin bugün sağlık kontrolünden geçirileceğini yazdı. Muayenede bir sıkıntı çıkmaması halinde Emenike için çalışma izni başvurusu yapılacak. Tüm bu prosedürlerin en fazla iki gün sürmesi bekleniyor. Herhangi bir sorun çıkmaması halinde Nijeryalı oyuncu, en geç yarın West Ham ile sözleşme imzalayacak.