Galatasaray transfer dönemine hızlı bir giriş yaptı. Başkan Dursun Özbek’in liderliğinde transfer çalışmalarını yürüten sarı kırmızılı camianın yeni hedefi Erik Botheim oldu. Peki, Erik Botheim nasıl bir futbolcudur? Erik Botheim transferinde son gelişmeler…

Galatasaray Spor Kulübü’nde 2. Dursun Özbek dönemi başladı. Olaylı seçim döneminin sona ermesi ile yeni yapılanma harekatini başlatan sarı kırmızılı camia da teknik direktörlük koltuğuna Okan Buruk oturdu. Sportif direktör olarak Cenk Ergün’ün göreve başlaması transfer çalışmalarının hızlanmasını sağladı. Seçim yarışı döneminde Galatasaray’ın sportif başarı yakalayabilmesi için küçülmemesi gerektiğini savunan Başkan Dursun Özbek sözünü tuttu. Agresif bir şekilde transfer çalışmalarını yürüten Galatasaray’da perde Abdülkerim Bardakçı transferiyle açıldı. Sıradaki hedefin Erik Botheim olduğu öğrenildi. 22 yaşındaki Norveçli futbolcu için transfer görüşmeleri başladı.

Galatasaray forvet hattı yenileniyor

Teknik direktör Okan Buruk’un raporu doğrultusunda transfer çalışmalarını sürdürülüyor. Geçtiğimiz sezon gol bulmakta zorluk yaşayan sarı kırmızılı takım, forvet hattında köklü değişiklikler yapacak. Mısırlı futbolcu Mostafa Muhemmed’in takımdan ayrılmasına karar verildi. Fransız kulüpleri ile görüşmelere devam eden futbolcu, takım arkadaşlarıyla vedalaştı. Galatasaray’a geri dönen Gomis’in yolculuğu da kısa sürdü. Gomis’i kadro planlaması içerisinde düşünmeyen Okan Buruk, forvet hattı için en az 3 transfer yapılmasını istiyor.


 

Galatasaray’a Norveçli golcü

Galatasaray’ın transferdeki yeni hedefi Erik Botheim, 10 Ocak 2000 tarihinde Norveç’in Oslo kentinde dünyaya geldi. 1.85 boyundaki oyuncu santrafor mevkisinde görev alıyor. Sağ ayaklı futbolcunun kariyeri 2016 yılında FK Lyn kulübünde başladı. 2021/2022 sezonunda Boda/Glimt Kulübü’nden 7 milyon 500 bin euro bedeli ile Krasnador’a transfer olmuştu. Sezon sonunda sözleşmesi sona eren futbolcunun piyasa değeri 4 milyon Euro olarak gösteriliyor. Norveç Milli Takımında da forma giyen Erik Botheim, uluslararası müsabakalarda 2 gol kaydetti. Uzun boyunun avantajını kullanan futbolcu, kafa golleriyle dikkat çekiyor. Erik Botheim’in henüz 22 yaşında olması da transferini avantajlı konuma getiriyor. Hızlı ve çevik bir santrafor görüntüsü çizen futbolcu ile görüşmelerde sona gelindiği öğrendi. Fırsat transferi olarak değerlendirilen Erik Botheim’in Galatasaray’dan ne kadar maaş alacağı ise henüz netlik kazanmadı.