Siyah-beyazlıların Alanyaspor'a 2-1 kaybettiği maç sonrası açıklamalarda bulunan Sergen Yalçın "VAR nedeniyle futbol doğallıktan çıkıp VAR'da oturanların eline geçti" demişti.

Jurgen Klopp, Jose Mourinho, Pep Guardiola, Frank Lampard, Diego Simeone gibi ünlü isimler de Yalçın'la aynı fikirde.

İşte o hocaların VAR hakkındaki açıklamaları;

PEP GUARDIOLA: Futbolu çok seviyorum ve bu oyuna nefes aldığım ilk günden bu yana büyük bir tutkuyla bağlıyım ancak VAR'ı sevmiyorum.

FRANK LAMPARD: Bence VAR sistemi oyundaki tutkuyu öldürüyor. Gol attığınızda sevinmeyip beklemeniz gerekiyor.. Bu sistem üzerinde daha çok çalışılmalı.

JURGEN KLOPP: Eskiden VAR'ın iyi bir fikir olduğunu söyleyen insanlardan biriydim. Bunu şimdi söyler miyim gerçekten emin değilim"

DIEGO SIMEONE: Bir nokta da VAR nedeniyle hepimiz zarar görüyoruz veya avantaj sağlıyoruz. Real Madrid herkesten daha çok hücum yaptığı için herkesten daha çok penaltı kazanıyor. Çok normal.

JOSE MOURINHO: Hakemler de artık basın toplantılarına katılmalı ve kararlarını açıklamalı. VAR monitörüne gidip pozisyonu gören ve buna göre karar veren onlar. Artık hakemler, bizim görmeyip; kendilerinin gördüğü şeyleri anlatmalı. Bu şekilde daha doru kararlar çıkacaktır."

Fotomaç