Süper Lig'de başlayan sirkülasyonunu değerlendiren Mehmet Özdilek, "Dört hafta çok kısa bir süre. Bu kısa süre içerisinde teknik direktörlerin değişmesini sağlıklı bulmuyorum. Bizim mesleğimizde böyle bir gerçek var." dedi..

Teknik adama destek verilmesi gerektiğini ifade eden Özdilek, "Türk ya da yabancı teknik adam fark etmez, üç maç kötü gidince kötü teknik adam olunmaz. Büyük takımlar arka arkaya kaybedince sıkıntı yaratır. Uzun vadede sabırlı destek teknik adam için daha iyidir. Değişimler kolay olmuyor. Bu sancıyı en çok hisseden takım da Fenerbahçe." dedi..

Fenerbahçe'de yaşanan süreci değerlendiren Özdilek, "Fenerbahçe'de başkanından yönetim kuruluna, teknik adamından futbolcusuna kadar değişim yaşanıyor. Bu kolay değil. Konya, Avrupa kupası ve Beşiktaş maçı, Fenerbahçe için çok önemli." dedi..

Mourinho'nun baskı altında kaldığını ifade eden Özdilek, "Bugün Manchester United'da Mourinho ciddi bir baskı yaşıyor. Kötü teknik adam mı? Hayır. Çalıştırdığı takımlarına bakarsak çok ciddi takımlarla çalışıyor. Bu teknik adamların gelmesi de gönderilmesi de çok zor. Dünyanın en iyi teknik adamları bile dönem dönem başarısız olabilir. Ama sayılı teknik adamlardan biri Mourinho." dedi..

Teklif geldi ama çok cazip gelmedi. Böyle bir teklif gelirse buna açığım. Ama pazarlama olarak gerideyiz..

Kasımpaşa'nın 4'te 4 yapmasını değerlendiren Özdilek, "Kasımpaşa, Kemal Özdeş ile iyi bir birliktelik yaşıyor. Takım istikrarını bozmadı ve takıma katkı sağlayacak ciddi oyuncular kattılar. Aynı hocayla devam etmenin pratiklerini görebiliyoruz. Oyunun iki tarafını iyi oynayan bir takım. İnişler-çıkışlar olacaktır ama bu ligin renkli takımı olacaktır." dedi..

Kasımpaşa'nın liderlik şansını değerlendiren Özdilek, "Bunu iki sene evvel Başakşehir için söyleyebilirdik. Artık bu saatten sonra Başakşehir yaparsa çok da sürpriz olmaz. Ligin iddialı takımlarından biri. Kasımpaşa'nın bu konuma gelmesi daha zaman alır." dedi..

Beşiktaş'taki seçim kararını değerlendiren Özdilek'in açıklamaları şu şekilde;

Başkanın aldığı karar. Beşiktaş için hayırlı olsun. İki yıl arka arkaya şampiyonluk, geçen yıl kaçan şampiyonluk ve Avrupa'da başarılar. Beşiktaş bu yıl da şampiyonluğun en büyük adayı. UEFA'da hedefinin çok yüksek olması gerektiğini düşünüyorum. Beşiktaş, Avrupa kupalarında oynama alışkanlığını çok yukarıya çekti.
.
Mehmet Özdilek'in diğer açıklamaları şu şekilde;

Karius güven veren bir kaleci. Pozisyon hatası var demek doğru bir yorum değil.Tolga da bu ülkenin kalecilerinden biri. Beşiktaş'ın üç iyi kalecisi var. Kalecilik zordur.
.
Milli takım hocasının adaptasyon süresini geçti. Bu iki maç takımdaki birlik açısından önemli. Hazırlık maçlarındaki değişimi net olarak gördük. Yurtdışında oynayan oyuncuların kendi kulüplerinde forma giymesi önemli. 2020'nin içinde mutlaka olmamız gerekiyor..

Şenol Güneş'in ortaya koyduğu performans çok önemli. Ama benim hedefimin içinde Beşiktaş'ın ya da milli takımın olması da normal. Beşiktaş'ın içinde bulunduğu başarılı ortamın devam etmesini istiyorum..