TFF Süper Kupa maçında Türkiye Kupası'nın sahibi Akhisarspor, son şampiyon Galatasaray'ı normal süresi ve uzatma bölümleri 1-1'lik eşitlikle geçilen maçta penaltı atışlarıyla devirdi ve kupanın sahibi oldu.

Geçtiğimiz sezon tarihinde ilk kez Türkiye Kupası şampiyonluğu yaşayan Akhisarspor, tarihinde ilk kez çıktığı Süper Kupa maçında kupayı müzesine götürerek bir ilk daha yaşadı.

Galatasaray'da Teknik Direktör Fatih Terim takımını sahaya Muslera, Linnes, Maicon, Serdar, Nagatomo, Fernando, Donk, Feghouli, Belhanda, Rodrigues ve Gomis 11'iyle sürerken, ikinci yarıda Eren, Yunus ve Selçuk'a da şans verdi.

Maçın uzatma bölümlerinde ise yeni kurallar gereği bir oyuncu değişikliği daha hakkı olan sarı-kırmılı ekipte Carole de oyuna dahil oldu.

Akhisarspor, 5. dakikada Yevhen Seleznyov'un golüyle 1-0 öne geçerken, Ukraynalı golcü 41. dakikada bir kez daha gole yaklaştı ancak direğe takıldı.

Maçın 44. dakikasında ise VAR sistemi devreye girdi. Galatasaraylı Garry Rodrigues, Akhisarsporlu Dany Nounkeu'dan sıyrılmak isterken yerde kaldı. Karşılaşmanın hakemi Cüneyt Çakır, Dany'ye sarı kart gösterdi. VAR Merkezi'nden gelen uyarı sonrasında Cüneyt Çakır, pozisyonda kırmızı kart olabileceği şüphesiyle "VAR" sistemine başvurma kararı verdi. Saha kenarındaki ekrandan pozisyonu izleyen Çakır, kararını değiştirmedi ve Dany sarı kartla oyuna devam etti. 

Karşılaşmanın ikinci yarısında Galatasaray baskısını artırırken, aradığı golü 79. dakikada Eren Derdiyok'un ayağından buldu ve maçın normal süresi 1-1'lik eşitlikle sona erdi.

Mücadelenin uzatma bölümlerinde ise gol sesi çıkmadı ve seri penaltı atışlarına geçildi.

Seri penaltı atışlarında Akhisarspor beş penaltıyı da gole çevirirken, Galatasaray'da son penaltı atışını kullanan Bafetimbi Gomis, kaleci Fatih Öztürk'ü geçemedi ve penaltı atışlarını Akhisarspor 5-4 kazandı.