Hırvat hoca, geçen sezon 4-0 kaybedilen Başakşehir maçını bir türlü unutamıyor ve oyuncularına sürekli o gün yapılan hataları anlatıyor.

Milli takımlara gitmeyen Gomis, Maicon, Fernando, Mariano ve Muslera gibi öğrencileriyle konuşan Tudor, derbi havası yaratmaya çalışıyor.

Tudor’un aklındaki kilit isim Fernando. Hırvat teknik adam, Sambacı’yı 2 stoper arasına koyup, tüm pas bağlantılarını kapatmak istiyor.

Galatasaray şimdiden önümüzdeki hafta cumartesi günü oynanacak Başakşehir maçının havasına girmiş durumda. Takım 1 haftadır eksik çalışıyor, arada 1 milli mücadele yapılacak ve kritik deplasmana daha 1 hafta var, ancak teknik patron Tudor, bu detayların hiçbiriyle ilgilenmiyor. Hırvat hocaya göre Başakşehir sınavı, sezonun en önemli maçlarından biri. Tudor, bu maçı kazanmaları halinde ilk yarıyı çok rahat bir şekilde lider kapatacaklarını ve şampiyonluğun en güçlü adayı olduklarını ispatlayacaklarını düşünüyor. 39 yaşındaki çalıştırıcı bu doğrultuda Florya’da bir derbi havası yaratmaya çabalıyor.

Tüm detayları anlatıyor

Her ne kadar milli futbolcular tesislerde olmasa da, takımın iskeletini oluşturan Gomis, Fernando, Maicon, Mariano ve Muslera gibi isimler milli takımlara gitmedikleri için, Tudor sürekli olarak onlarla iletişim halinde. Başakşehir maçının önemini anlatan Hırvat teknik adam, rakip hakkında sürekli detay veriyor ve neler yapılması gerektiğini anlatıyor‘Bu kez farklı olacak’

Tudor’un özellikle aklından çıkaramadığı 90 dakika geçen sezondan. Başakşehir’in Galatasaray’ı 4-0 yendiği maçta takımın başında olan Hırvat hoca, o karşılaşmayı unutamıyor ve öğrencilerine tekrar tekrar izleterek, “O gün rakibe av olduk. Ama bu kez farklı olacak. Yine savunma arkasına sarkmak isteyecekler, kanatları kullanacaklar. Pasla bizi yormak isteyecekler. Bugün bambaşka bir oyuncu grubuyla onların karşısında olacağız ve ne gerekiyorsa yapacağız” diyor.

Ndiaye’den beklere yardım

Maçın kilit adamı gözüye bakılan isim de Fernando. Tudor, Brezilyalı futbolcuyu iki stoperin arasına çekerek, rakibin tüm pas bağlantılarını kapatmayı düşünüyor. Ayrıca Sambacı’nın yanında oynayacak diğer orta saha oyuncusunun da, rakip nereden geliyorsa o kanadın bekine yardım etmesini istiyor. Bu oyuncu da büyük ihtimalle kart cezası sona eren Ndiaye olacak..