Spor Toto Süper Lig'in 3. haftasında Galatasaray, Türk Telekom Stadı'nda konuk ettiği Sivasspor'u 3-0'la geçerek 3'te 3 yaptı.

Sarı-kırmızılara galibiyeti getiren golleri; 42 ve 71'de Tolga Cigerci, 83. dakikada penaltıdan Bafetimbi Gomis kaydetti. 

Bu sonuçla Galatasaray puan durumunu 9'a çıkardı ve 1. sıradaki yerini korudu. Sivasspor ise 3 puanla 8. sırada yer aldı. 

Süper Lig'in 4. haftasında Galatasaray, Antalyaspor deplasmanına konuk olacak. Sivasspor evinde Kayserispor'la karşı karşıya gelecek.

Maçtan notlar:

Süper Lig'in 3. haftasında Demir Grup Sivasspor'u  ağırlayan Galatasaray'da başlangıç kadrosu yine değişmedi.
 
Galatasaray Teknik Direktörü Igor Tudor, ligin ilk 2 haftasındaki  Kayserispor ve Osmanlıspor müsabakalarında olduğu gibi Demir Grup Sivasspor  karşısına da yine aynı 11'le takımını çıkardı.
 
Sarı-kırmızılı ekibin başlangıç 11'i, Muslera, Mariano, Serdar Aziz,  Maicon, Linnes, Tolga Ciğerci, Fernando, Rodrigues, Ndiaye, Belhanda ve Gomis  şeklinde oldu.
 
Tribünler doldu
 
Demir Grup Sivasspor karşılaşmasında Türk Telekom Stadı'nın tribünleri  doldu.
 
Ligin ilk 2 maçında ortaya konan başarılı futbol, taraftarları yeniden  stada çekti ve uzun bir aradan sonra tribünlerde boş yer kalmadı.
 
Galatasaray Kulübünün bu maç için 50 bin taraftar hedefi koyarak  sosyal medya üzerinden yaptığı çağrı, karşılığını buldu.
 
Takıma destek yüksek
 
Sarı-kırmızılı futbolseverler, Demir Grup Sivasspor maçında  takımlarına büyük destek verdi.
 
Tribünleri dolduran taraftarlar, takımın sahaya çıkmasıyla birlikte  tezahüratlarını artırırken, oyuncuları da önce toplu halde, sonrasında ise ayrı  ayrı tribüne davet ederek, "üçlü" çektirdi.
 
Gomis'e özel ilgi
 
Galatasaray taraftarları, sosyal medya üzerinden ırkçı ifadelerin  hedefi olan Bafetimbi Gomis'e özel ilgi gösterdi.
 
Gomis'e destek vermek için tezahüratlar yapan taraftarlar, Fransızca  olarak, "Non au racisme (Irkçılığa hayır)" ve "Hepimiz Gomisiz" pankartları açtı.
 
Seremoni esnasında ise taraftarlar, Gomis'in maskesini takarken,  tribünlerde hem Türkçe hem de İngilizce olarak, "Beyazın siyaha, siyahın beyaza  üstünlüğü yoktur. Hz. Muhammed (SAV)." ve "Irkçılık ideolojik bir düşünce değil,  psikolojik bir hastalıktır."  pankartlarının olması dikkati çekti.
 
Selçuk İnan tribünlere çağrıldı
 
Sarı-kırmızılı ekipte kadronun yenilenmesinin ardından süre almakta  sıkıntı yaşayan ve takımdan ayrılabileceği ileri sürülen Selçuk İnan'a  taraftarlarca jest yapıldı.
 
Alınan bazı başarısız sonuçlar sonrası zaman zaman tepkilerin de  hedefi olan Selçuk, yapılan tezahüratlar üzerine tribünlere gitti ve  taraftarların alkışlarıyla karşılandı.
 
Down sendromlu çocuklara TFF'den izin çıkmadı
 
Galatasaray Kulübünün Avrasya Özel Çocuklar Derneğinde eğitim gören  down sendromlu çocuklar ile ailelerini Demir Grup Sivasspor maçında ağırlama ve  yine çocukların seremonide yer alması planı, Türkiye Futbol Federasyonuna (TFF)  takıldı.
 
 Sarı-kırmızılı kulüp yetkililerinden alınan bilgiye göre, planlanan  program için TFF'ye gönderilen izin talebi, down sendromlu çocuklar ve  ailelerinin Passolig kartı olması gerektiği uyarısıyla kabul edilmedi.
 
 Gençlik ve Spor Bakanlığının da devreye girmesine karşın, talebin TFF  tarafından reddedildiği, ancak bir sonraki iç saha maçında ağırlama yapılabilmesi  için çaba sarf edildiği aktarıldı.
 
Konuk ekibi taraftarı yalnız bırakmadı
 
Demir Grup Sivasspor taraftarları, Türk Telekom Stadı'nda takımlarını  yalnız bırakmadı.
 
Statta kendilerine ayrılan bölümde yerlerini alan yaklaşık 200 kişilik  konuk ekip taraftar grubu, takımlarına destek verdi.