Galatasaray'ın yıldız 10 numarası Wesley Sneijder, milli takım arasında World Soccer'dan Keir Radnedge'in sorularını yanıtladı. Röportajı Futbol Akademi çevirdi.

Futbolu farklı ülkelerde nasıl buldun – Hollanda’da Ajax , İspanya’da Real Madrid, İtalya’da İnter ve şimdi Türkiye’de Galatasaray?

Her ülkede tamamen farklı bir kültür ve yarış var. İspanyada lig daha çok tekniğe dayalı. Mesela Real Betis ya da Levante ile bile oynasanız teknik ve kaliteli oyuncuları olduğunu bilirsiniz. İtalyada daha çok – catenaccio demek istemiyorum ama- sert savunma ve katı savunma stratejileri var. O yüzden orada bir futbolcunun işinin farklı bir bölümünü öğrendim. Şimdi, Türkiyede ise olay daha çok duygu ve tutkudan ibaret. Burada futbola daha çok kalpleri ile yaklaşıyorlar. Artık bu tecrübelerin hepsini harmanlayabilirim ve bununla ilgili kendimi iyi hissediyorum. Aynı zamanda fiziksel olarak da kendimi iki yıl önce İtalyadaki halimden çok daha iyi hissediyorum. Tabii ki oynadıkça ve yaşınız ilerledikçe daha çok tecrübeleniyorsunuz ve böylece nasıl biraz daha fazla vereceğinizi ve ne zaman kendinizi biraz tutmanız gerektiğini biliyorsunuz.

Kontrat durumun nedir?

İki yıl daha burada kalmak üzere Galatasaray ile yeni bir sözleşme imzaladım. Bu da burada mutlu olduğum anlamına geliyor. Ailem de burada mutlu, yani ayrılmak için hiçbir sebep yok. Burada insanlar beni seviyor ve ben de onları seviyorum. Bence daha uzun yıllar başarılı bir şekilde devam edebiliriz.