Igor Tudor, olmazsa olmaz 3 kriterini yönetime iletti… Galatasaray’da transfer harekatı bu sezon erken başlarken, Hırvat teknik adam, isimler üzerine değil, takımda görmek istediği oyuncular üzerine yönetimden önemli bir talepte bulundu. 

Geçtiğimiz hafta Tudor’un sunduğu rapor ve takviye beklediği mevkiler için isteklerini sıralamasının ardından yönetim de görüşmelere başladı.
2017-18 sezonunda şampiyonluğa ulaşmak adına yönetimden 6 transfer talep eden Tudor, her mevkii için oyuncu modellerini açık ve net şekilde sıraladı.

TAKIM BÜTÜNLÜĞÜ BOZULMAYACAK
Herhangi bir oyuncu üzerinden konuşmayan Tudor, G.Saray’da görmek istediği futbolcu modelini ve kriterlerini yönetime şöyle tarif etti:
“Bana fizikli, güçlü, disiplinli futbolcular gerekli. Alacağımız her futbolcu ismi ne olursa olsun önce bu kriterlere uymalı. Mücadele gücü yüksek, sahada savaşan, sağlam bir Galatasaray takımı oluşturacağım. Sorunlu yada disiplin konusunda problemi olan futbolcu da istemiyorum. Takım bütünlüğünü bozmayacak, karakterli futbolcuların olması da benim için çok önemli. 23-24 kişilik bir futbolcu kadrosu benim için yeterlidir. Antrenmanda kenarda oturan adam istemiyorum”

ELMANDER TARZI OYUNCULAR...
Tudor’un tarif ettiği oyuncu modeli ise Galatasaray yönetimine yakın geçmişten Johan Elmander ismini hatırlattı. 
Elmander, fizik gücü, disiplini ve sonuna kadar savaşan yapısı ile Galatasaray yönetiminin ‘rol model’ oyuncusu haline geldi. Sarı kırmızılılar, İsveçli futbolcu örneğinden hareket ederek transfer rotasını belirleyecek.

KRİTER ENGELİNE İLK SERDAR TAKILDI
Sezon sonunda kontratı sona erecek Serdar Gürler, menajerler tarafından Galatasaray yönetimine önerildi. 
Haziran ayında bonservisi elinde olacak Gençlerbirliğili oyuncu sarı kırmızılılara teklif edilse de, Serdar’ın, Tudor’un tarif ettiği oyuncu modeline tam olarak uymadığı görüşü hakim.
Fizik gücü yüksek futbolcular isteyen Hırvat teknik adam Serdar Gürler’i istemediğini açıkça bildirirse yönetim bu oyuncu için adım atmayacak. 

4-4-2 SÜRPRİZİ OLUR MU?
G.Saray Teknik Direktörü Igor Tudor, Adanaspor maçında ezber bozma hazırlığı içinde…
Milli Takım arasında sakatlığını atlatan Eren Derdiyok ile antrenmanlarda başarılı bir grafik çizen Podolski’ye ilk 11’de şans vermeyi düşünen Hırvat hoca, Adanaspor maçına 4-4-2 dizilişiyle ve ilk kez çift forvet ile çıkma düşüncesinde.

HUGO’NUN FİYATI 8 MİLYON EURO
Stoper transferi planlamasında Galatasaray’ın gözdelerinden biri olan Vitor Hugo’nun bonservis bedeli pahalı geldi!
Ocak ayından bu yana G.Saray’ın yakından takip ettiği futbolcu için Palmeiras Kulübü kapıyı 10 milyon Euro’dan açarken, son olarak bu rakam 8 milyon Euro’ya indi. Galatasaray yönetimi bu rakamı aşağı çekemezse 25 yaşındaki Brezilyalı’dan vazgeçecek.

BRUMA’NIN FORMA İSTEĞİ
Portekiz U21 Milli Takımı’ndan sakatlanarak dönen Bruma’nın Adanaspor maçında forma giymek istediği ortaya çıktı. Arka adalesinde orta düzeyde zorlanma tespit edilen ve sağlık kurulunun 3 hafta tedavi süresi öngördüğü Bruma’nın pozitif tavrı ve görev alma isteği yönetimi ve teknik heyeti sevindirdi.