Milliyet Gazetesi'nde Nevzat Dindar imzalı haber ise şu şekilde; Liderin puan kaybıyla rahat bir nefes alan Fatih Terim, artık derbiye odaklandı. Bu maçtan da galibiyet hedefleyen tecrübeli çalıştırıcı, "Beşiktaş'ı yenersek lider oluruz. Ancak kazanalım derken beraberliği de riske etmememiz gerekir" dedi


Galatasaray'ın derbi planı değişti. Konya'daki beraberlik sonrası bütün hafta futbolcularına, "Kazanmaktan başka çaremiz yok. Beşiktaş maçı için beraberlik kredimizi kaybettik" diyen teknik Fatih Terim, Başakşehir'in Sivas'ta takılmasıyla beraber rahatladı. 

Cim-Bom'da, Beşiktaş'a karşı beraberliğin de kabul edebilir bir sonuç olduğu üzerinde birleşildi. Teknik direktör Fatih Terim, hedefi yine galibiyet olarak gösterdi ama beraberliğe de açık kapı bıraktı. 

Sivasspor-Başakşehir maçını ekibi ile beraber izleyen Terim, dün futbolcularına önemli uyarılarda bulundu.

Sarı-kırmızlı teknik adam konuşmasında şu ifadelere yer verdi: "Konya'daki beraberlik sonrası kalan maçlarımızı kazanmaktan başka çaremiz yoktu. Şimdi önümüzdeki rakibimiz takıldı. Bu da bize yeni bir fırsat doğurdu. Başakşehir'i geçmek önemli ama diğer taraftan Beşiktaş'ı da göz ardı etmemek gerekir. Başakşehir ile zaten evimizde oynayacağız. Kazanmak önemli ama yenilmemek daha da önemli hale geldi. Diğer taraftan Beşiktaş'ı yenersek lider oluruz. Üstelik Başakşehir maçında beraberlik bile averajımız iyi olduğu için işimize gelebilir. Ancak kazanalım derken beraberliği de riske etmememiz gerekir."

SENEGALLİ'YE ÖZEL TERAPİ

Terim, şimdilik beklentilerin altında kalan Senegalli golcü Diagne'ye de özel terapi uyguladı. Kasımpaşa formasıyla Beşiktaş'a attığı golleri oyuncusuna hatırlatan kurt hoca, "Kendini kanıtlaman için büyük fırsat" şeklinde telkinde bulundu.

Diagne, Beşiktaş'a gol atması durumunda önemli bir rekora ortak olacak. Kasımpaşa formasıyla 20, G.Saray'da ise 8 kez gol sevinci yaşayan Senegalli bir gol daha atması durumunda Bafetimbi Gomis'in rekorunu egale edecek. Fransız yıldız Sarı-Kırmızılı formayla 29 gol atarak "Süper Lig'de bir sezonda en fazla gol atan yabancı oyuncu" unvanını almıştı.