Ara transfer döneminde Inter'den Yuto Nagatomo'yu kiralayarak uzun süredir yaşadığı sol bek sıkıntısını sonlandıran Galatasaray'ın yine Inter'den başka bir ismi renklerine katmak üzere olduğu öne sürüldü.

İtalyan spor sitesi Tutto Mercato Web'in haberine göre, Kwadwo Asamoah transferinin bitmek üzere olduğu ve Mavi-Siyahlı ekipte sol bekte forma giyen Davide Santon'un takımdan gönderilme ihtimali oldukça yükseldi.

Santon'un sezon içerisinde yaptığı hatalarla yaşanan puan kayıplarında parmağı olduğunu hatırlatan İtalyanlar, 27 yaşındaki oyuncunun gözden düştüğü ve gönderilecekler listesine alındığını belirtti.

Haberde geçen diğer bir iddia ise, takımıyla 1 yıl daha mukavelesi bulunan Santon'un, menajeri Claudio Vigorelli aracılığıyla Galatasaray'a önerildiği yönünde.



2015 yaz transfer döneminde İngiltere'nin Newcastle United takımından Inter'e transfer edilen Santon, bu sezon takımıyla 15 maçta görev alırken 1 asist yaptı.

Inter'in altyapısında yetiştikten sonra 2011'de 6 aylığına Cesena'ya kiralanan tecrübeli futbolcu, aynu sezonun sonunda Newcastle'a satılmıştı.

4 yıl Newcastle'da oynadıktan sonra Şubat 2015'te Inter'e kiralanan İtalyan oyuncu, aynı yılın sonunda bonservisi alınarak yuvaya geri dönmüştü.

Baş mevkii sol bek olan Santon, görev verilmesi hâlinde 4'lü defansın her yerinde oynayabiliyor.