Önümüzdeki sezonun transfer çalışmalarına hız kazadıran Süper Lig ekibi Galatasaray'da orta saha mevkisi için düğmeye basıldı. Bu sezon orta saha rotasyonunda istediği verimi alamayan Sarı Kırmızılı takım, takıma direkt katkı sağlayacak bir isimi kadrosuna katmayı hedefliyor.

Öte yandan transfer çalışmalarını sürdüren Galatasaray'da takıma katılacak oyunculara yer açmak adına bazı isimlere veda edilecek.

Aslan'ın Stoke City'den 1 yıllığına kiralık olarak renklerine bağladığı Oghenekaro Etebo ile yolların ayrılmasına karar verildiği ifade edildi. Futboluyla beklentinin altında kalan 25 yaşındaki futbolcu bu sezon  Lig'de 24 maçta forma şansı buldu. Bu karşılaşmalarda gol veya asist katkısı sağlayamadı.

Sarı Kırmızılı takımın bir başka kiralık oyuncusu Gedson Fernandes ile ilgili gündem yaratan bir gelişme yaşandı. Galatasaray'ın kadroda tutmak istediği 22 yaşındaki futbolcunun bonservini elinde bulunduran Benfica'dan şok bir talep geldiği öne sürüldü.

Gedson'u bir yıl daha kiralamak isteyen Galatasaray, Benfica'ya 1 milyon euro kiralama ücreti önerdi ancak Portekiz kulübü, bu transfer için 10 milyon euroluk zorunlu satın alma maddesini sözleşmeyi koymak istiyor.

Bir sezon daha Gedson Fernandes'i kiralamak isteyen Sarı Kırmızılı takım Benfica tarafından koyulmak istenen 10 milyon euroluk zorunlu satın alma opsiyonunu kaldırmak için temaslarını sürdürüyor.

Bir yandan mevcut oyuncuların son durumlarıyla ilgili mekik dokuyan Galatasaraylı yöneticiler, diğer yandan transfer operasyonunu sürdürüyor.

Yaz transfer sezonunda merkez orta saha mevkisine en az bir takviye yapmayı planlayan Galatasaray, aradığı ismi Almanya'da buldu.

Sarı Kırmızılı ekibin, Schalke 04 takımında forma giyen Suat Serdar'ın peşinde olduğu iddia edildi.

Kulübüyle sözleşmesi 2022 yılında bitecek 24 yaşındaki futbolcuyu 1 yıllık kiralamak için devreye giren Galatasaray'ın, kontrat bitiminde yıldız ismi bonservisiyle takıma kazandırmayı planladığı da çıkan haberler arasında.

Schalke 04'ün Bundesliga'da küme düşmesi, transferde Galatasaray'ın elini güçlendiren unsurlardan biri olarak gösteriliyor. Suat Serdar'ın Almanya 2. Ligi'nde forma giymeye sıcak bakmadığı ve gelecek teklifleri değerlendirmek istediği ifade edildi.

24 yaşındaki futbolcunun Transfermarkt'taki güncel piyasa değeri 11 milyon euro (yaklaşık 110 milyon lira) olarak gösteriliyor.

Ayrıca Suat Serdar, merkez orta saha haricinde ön libero ve 10 numara pozisyonlarında da forma giyebiliyor..

Kaynak: Fotomaç