Süper Lig ekiplerinden Galatasaray’da Fatih Terim’in doğru teşhisleri takımı ayağa kaldırdı ve Sarı Kırmızılı takım zafere koştu. 66 yaşındaki tecrübeli teknik adam, geçen sezon olduğu gibi bu sezon da devre arasında yaptığı kritik müdahalelerle takımı kendine getirmeyi başardı.

Sarı Kırmızılı teknik direktör Fatih Terim, geçen yılın devre arasında sürpriz şekilde Serdar Aziz ve Eren Derdiyok ile yolların ayrılmasını istemişti.

Bu radikal karar sonrası Marcao, Luyindama, Diagne ve Mitroglou transferleriyle takım toparlanmış ve Galatasaray, Başakşehir ile aradaki farkı kapatıp şampiyon olmuştu.

Galatasaray geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da sezona kötü bir başlangıç yaptı. Ancak Terim yine teşhisi erken koydu ve zamanında devreye girerek problemli isimlerin üzerini çizdi. 

Sarı Kırmızılı takımın deneyimli çalıştırıcısı, ligin ilk yarısında verim alamadığı Babel, Emre Mor ve Nzonzi gibi önemli isimlerle yolları ayırdı. Böylece hem takımı yavaşlatan hem de problemli olan oyuncuların üzeri çizildi.

Galatasaray’ın hızının artmasında ve tempolu oynamasında alınan bu karar kadar Onyekuru ve Saracchi seri oynayan isimlerin transferi etkili oldu.

Ligde ikinci yarıya hızlı giriş yapan Galatasaray, Henry Onyekuru’nun sıtma tedavisinden çıkıp takıma katılmasıyla birlikte lider ile puan farkını azalttı.

Kaynak: İnternet Spor