Galatasaray'da yönetimin 1 ve 2 numaralı isimleri Başkan Mustafa Cengiz ve Başkan Yardımcısı Abdürrahim Albayrak'ın son dönemlerde yaptığı açıklamalar camiada yeni krizlere yol açıyor.

Albayrak'ın kaybedilen Porto maçı sonrası "Herkesi tebrik ediyorum, Galatasaray ruhu işte bu!" sözleri "Yanlış soyunma odasına mı gittiniz" şeklinde eleştiri almış, bu söylemin yankısı sürerken berabere biten Başakşehir maçı sonrası "Puan farkını koruduk" sözleri ise infiale sebep olmuştu. Başkan Mustafa Cengiz de dün transfer konusunda yaptığı açıklamalarla kafaları iyice karıştırdı. Gomis'in ayrılığı sonrası yapılamayan forvet transferi için "Bizim önümüze transfer gelmedi" diyerek bu konuda teknik heyeti işaret eden Cengiz, hemen ardından "Bunu suçlama adına söylemiyorum. Yani 'Teknik heyet bize imza getirmedi, biz alamadık' gibi bir şey demiyorum. Hepimiz çok çalıştık ama planlarımız tutmadı" diyerek toparlama yoluna gitti.

EĞER FATİH TERİM İSTERSE...

Cengiz, devre arası transfer dönemiyle ilgili de çelişkili konuştu. Cengiz, bir taraftan "Teknik heyetin tespit ettiği isimler imza için önümüze geldiğinde kesinlikle 'hayır' demeyiz" derken, diğer taraftan "Bütün mesele seçtikleri isimlerin doğru oyuncular olması ki bu da izafi. Biz Galatasaray'ın geleceğini popülizm adına yok edemeyiz. Ara dönemde olabilecek en iyi transferleri, en iyi maliyetlerle yapmamız gerekiyor. Satmadan alamama durumu var" diyerek taraftara umut vermedi. Cengiz ayrılan Gomis'le ilgili olarak da "Biz 140 milyon liraya yakın bir ücreti ödeyemezdik. Ödeyemediğimiz için de Gomis ayrılmak durumunda kaldı. Yaşamın gerçekleri var. Biz Galatasaray'ın kuruşunu sokağa atmayız" ifadelerini kullandı. Galatasaray'ın altyapıda önemli işlere imza attığını da dile getiren Cengiz "Ama bunun farkındalığı yok. En büyük sorunumuz iletişim. Maalesef yaptıklarımızı anlatamıyoruz" dedi.


Kaynak:Türkiye