Süper Lig ekibi Galatasaray'da Adem Büyük transferi, Kolombiyalı oyuncu Radamel Falcao'nun gölgesinde kaldı ve taraftar cephesinde fazla ilgi görmedi. İki yıllık anlaşmaya varılan ve 7.5 milyon TL net transfer ücreti ödenen 32 yaşındaki golcü Adem Büyük, 3 kulvarda 10 golle Sarı Kırmızılı ekibin en skorer ismi oldu.

Sarı Kırmızılı ekipte gösterdiği  performansla taraflı tarafsız tüm futbolseverlerden övgü alan Adem, bir ismi şaşırtmadı. O da Galatasaray'ın tecrübeli kalecisi Fernando Muslera… Uruguaylı kaleci Muslera, Adem Büyük'ten böyle bir performans beklediğini oyuncunun transferi açıklandığı gün Florya'da belirtmiş ve "Göreceksiniz; Adem en iyi transferimiz olacak. Rakip savunmalara çok ters gelecek. Güçlü, atletik ve hava hakimiyeti mükemmel. Beklentilerin kesinlikle üstüne çıkacak ve bize çok katkı sağlayacak'' iddiasında bulunmuştu. 33 yaşındaki tecrübeli kaleci Muslera'nın öngörüsü tuttu ve Adem Büyük, Galatasaray'ın en verimli transferi olmayı başardı.

Adem, Galatasaray kalecisi Muslera'yı iki kez avladı. 2014-15'te Kasımpaşa formasıyla, 2-1 mağlup oldukları mücadelenin ilk golünü atmıştı. 2018-19'da ise Yeni Malatya'nın Galatasaray'ı 2-0 yendiği maçta gol yine Adem'den gelmişti.

Konyaspor, Kayserispor ve Kasımpaşa'dan sonra Yeni Malatya'ya da gol atan ve kariyerinde ilk kez üst üste 4 maçta ağları sarsan Adem Büyük formayı bırakmıyor. Galatasaray teknik direktör Fatih Terim, yıldız oyuncusu Falcao'nun sakatlığını atlatmasına rağmen formunun zirvesindeki Adem'den vazgeçmeyi düşünmüyor. Tecrübeli teknik adam Terim, Fenerbahçe derbisine de Adem'e forma vermeyi planlıyor. BtcTurk Yeni Malatyaspor mücadelesinden 10 dakika süre alan Falcao ise yedek soyunup duruma göre son 30 dakikada oyuna girecek. 

Kaynak: İnternet Spor