Süper Lig ekibi Galatasaray'da sezonun ikinci yarısında 22 yaşındaki golcü Henry Onyekuru’nun takıma katılmasıyla müthiş bir hava yakalayan Sarı Kırmızılı ekip, Nijeryalı yıldızı gelecek yıl da kadroda tutmaya kararlı. Aslan'da 66 yaşındaki teknik direktör Fatih Terim’in hayali, Onyekuru'nun bonservisini de alabilmek olduğu ifade edildi. Genç oyuncunun da Galatasaray’da kariyerine devam etmek istemesi, Sarı Kırmızılı kulübün vakit kaybetmeden harekete geçmesini sağladı.

Öte yandan Ligue 1 ekibi Monaco ile gerçekleşen ilk görüşmede, Fransız kulübünün yüksek bonservis bedeli talebinde bulunması, Galatasaray'ı zor durumda bıraktı. Nijeryalı futbolcu Henry Onyekuru’yu sezon başında Premier Lig ekibi Everton’dan 15 milyon Euro’ya transfer eden Fransız ekibi bu operasyondan zarar etmek istemiyor.

Ligue 1 ekibinin bu nedenle 12.5 milyon Euro civarında bir bonservis talebinde bulunduğu öne sürüldü. Galatasaray bu bedeli karşılayabilmek için, aynı ölçüde bir satış yapması gerekiyor, ancak bu mümkün görünmüyor. Dolayısıyla Sarı Kırmızılı takımda Onyekuru’yu bir kez daha kiralama formülü gündemde olduğu iddialar arasında.

Kaynak: İnternet Spor