Sarı kırmızılı ekip, Brezilyalı futbolcunun menajerine “Ya indirim yapıp sözleşme uzatsın ya da resmi teklif getirerek gitsin” diyecek.“ Aksi takdirde mevcut şartlarda 1 sezon daha oynasın. Lig bitiminde durumuna bakarız” mesajı iletilecek.

Galatasaray’da Melo konusu netliğe kavuşuyor. 31 yaşındaki futbolcunun İspanyol menajeri Jose Rodriguez, perşembe veya cuma günü İstanbul’a gelecek ve 2’nci görüşme gerçekleştirilecek. Melo yeni sözleşme için şartlar oluşmazsa ayrılacağını belirtmişti. Galatasaray da teklif getirmesi durumunda bunu yapabileceğini Melo’ya iletmişti.

5 MİLYON EUROLUK MALİYET

Konu, ikinci görüşmede tekrar masaya yatırılacak. Cimbom, sözleşmeye zam yapmayacak. Melo ücretinde (yıllık 3,1 milyon euro ve maç başı 25 bin euro. Bonuslarla birlikte geçen sezonki maliyeti 5 milyon euroya ulaşmıştı) fedakârlıkta bulunursa sözleşme uzatılacak. İndirim olmazsa “1 yıllık sözleşmeni tamamla. Sezon sonunda duruma bir daha bakalım” denecek. Melo, söz konusu iki öneriyi de kabul etmezse “Teklif getir ve git” denilecek. FIFA kurallarına göre 29 yaşın üzerindeki futbolcular, sözleşmelerin bitimine bir sene kala, aldığı yıllık ücreti kulübe getirince serbest kalabiliyor.

AYRILMAYI KAFASINA KOYMUŞTU

Bu arada Melo’nun istatistikleri, teknik ekibin ısrarcı olmamasını sağlıyor. Özellikle pas hataları konusunda sıkıntısı var. Takımdaki arkadaşlık konusundaki eksikliği diğer dezavantajı. Melo, Büyükçekmece’deki evinin önüne gelen fanatiklerce tehdit edilince Türkiye’den ayrılmayı kafasına koymuştu.

*Bugün