Habertürk'te yer alan habere göre; 9 Ocak 2013’te Ünal Aysal döneminde Fox İnternational Channels ile G.Saray’ın iletişim organlarının reklam satışıyla ilgili bir anlaşma yapan Galatasaray, iki yıl boyunca hiçbir gelir elde edememişti. Genel sekreter Fatih İşbecer’in iletişimin başına geçmesiyle bu sözleşmeler iptal edilirken, şimdi Sarı-Kırmızılı kulüp yeni bir projeyi hayata geçirme kararı aldı. 

Buna göre GS TV, GS Radyo, dergi, internet sitesi ve kulübün sosyal medya hesapları ‘gelir garantisi’yle ilk etapta 5 yıl için kiralanacak. Bunun için bu ay içinde bir ihale açılacak. Yönetim, bu hamleyle aylık 2 milyon TL’den 5 yıl için asgari 10 milyon TL gelir bekliyor. Sözleşmeye ayrıca her yıl için bir artış maddesi koyulacak. Firma, kulüp adına bu hesapları işletip reklam ve dijital satıştan gelir sağlayacak. Belirli rakama ulaşıldığında G.Saray, reklamdan da kar payı alacak.

GS TV ‘HD’ OLACAK


Kiralayıcı firma, G.Saray bünyesinde oldukları için çalışanlar üzerinde tasarruf yapamayacak. İçeriği değiştirmek ve yenilemek adına yeni eleman alabilecek. Aldığı yeni ekipman ve personel finansmanını ise kendisi karşılayacak. Bu projeyle GS TV, HD (yüksek çözünürlüklü) formatta yayın yapabilecek.