2011 yılında Ünal Aysal'ın yönetiminde yer alan ancak daha sonra listeden kendi isteğiyle çıkarılan Özbek, 2014 yılında Duygun Yarsuvat'ın başkanlığında Galatasaray SK Yönetim Kurulu'na seçildi ve başkan yardımcısı oldu. Dursun Özbek 23 Mayıs 2015 tarihinde gerçekleştirilen Galatasaray Spor Kulübü Olağan Seçim Genel Kurul Toplantısı sonucunda aldığı 2800 oyla Galatasaray'ın 36. Başkanı olmuştu.

Takımın ligde bulunduğu konum , mali konulardaki istikrarsızlık ve son dönemde gündeme gelen UEFA'nın vereceği Avrupa Kupalarından olası men cezası , Mayıs ayında kongre yapılacağı düşüncesini de beraberinde getirdi.

Geçen sezonu Hamza Hamzaoğlu ile birlikte 3 kupada mutlu son ile bitiren Özbek yönetimi , bu sezon Hamza Hamzaoğlu’yla bir yılı tamamlamadan (353 gün) yollarını ayırmıştı. Transfer politkasında izlenen yol ise yönetimin arkasındaki taraftar desteğini en aza indirmişti. 

Ancak haber müdürümüz Mayıs ayında kongreye gidileceği ve Galatasaray yönetiminin değişeceği haberlerini yalanladı. Baydar "Mayıs ayında Galatasaray ligi 10. sırada bitirse dahi herhangi bir başkanlık seçimi olmayacak. Çünkü Dursun Özbek zaten 3 yıllık bir süre için seçildi. Basında yer alan ve başkanlık için adı geçen hiç kimse Dursun Özbek görevi kendi bırakana kadar başkan olamaz. Gündemde evet bazı isimler var , muhalif kanatta Mayıs ayında seçime gidilmesi gerektiğini düşünüyor. Ancak unuttukları şey Özbek'in 3 yıl için seçilmiş olması".

Özbek yönetimi Hamza Hoca ile yolları ayırdıktan sonra , Atletico maçı öncesi Mustafa Denizli ile anlaşmış ve takımı ona emanet etmişti.


Baran BAYDAR / Sporundibi.com ÖZEL HABER