Ekonomik yapılanmada yeni döneme giren Galatasaray, senelik 5 milyon Euro ücret alan Wesley Sneijder’in tavrından rahatsız. Geçen sezon formsuzluğuyla birlikte yönetimi hedef alan bazı açıklamalar yapan Hollandalı yıldızın menajeri Guido Albers ile masaya oturulacak.

FAZLA KİLO KRİZİ

Galatasaray, Albers ile pazartesi günü yapacağı görüşmede sözleşmesindeki “7.5 milyon Euro’ya serbest kalır” maddesini öne sürecek. Buna göre, bu bedeli ödeyecek bir kulüp bulması için Albers’e talimat verilecek. EURO 2016’da Hollanda’nın yer almaması nedeniyle futbola küsen Sneijder’in aldığı kilolar yöneticilerin bir hayli tepkisine neden olmuştu.

SNEIJDER AÇIKLAMALARI İLE YÖNETİMİ HEDEF ALMIŞTI

Galatasaray’ın Hollandalı yıldızı Wesley Sneijder, bundan yaklaşık iki hafta önce yönetimi kızdıracak açıklamalarda bulunmuştu. Kulüpteki geleceği ile ilgili konuşan Sneijder, Riekerink’in mutlaka takımda kalması gerektiğini söylemişti.

Kulübün iyi bir vizyon geliştirmesi halinde takımda kalacağını söyleyen Sneijder topu yönetime atmıştı. İşte Wesley Sneijder’in gündeme oturan o açıklamaları:

“32 yaşındayım. Avrupa’nın en büyük futbol ülkelerinde, en büyük takımlarında forma giydim. Herhalde az çok tecrübe edindim. Yönetime ve başkana hep diyorum, ben Galatasaray’ı seviyorum. Gelin bu tecrübelerimi sizlere, kulübe ve takıma faydalı olacak şekilde aktarayım. Bu şansı bana verin. Hep dinliyorlar, hep olur diyorlar ama kimse harekete geçmiyor. Bu beni çok üzüyor…

Yönetimde aslında vizyonlu insanlar var. Başkanımız gerçekten çok fedakârlıklar yaptı, yapmaya da devam ediyor. Ama işte o kulübü tam anlamıyla harekete geçirecek, uçuracak hamleleri bir türlü gerçekleştiremiyorlar. Hamle yapacak radikal kararlar alacak yönetici tipi yok. Çoğu yönetici zaten başka şeyler peşinde. Kendi reklamlarını yapıyorlar. Egoları tavan yapmış yöneticilerle Galatasaray bir yere gidemez…”