Galatasaray'ın Borussia Dortmund'dan transfer ettiği, ancak FIFA TMS Sistemi'ne eksik imzalı belge göndermesi nedeniyle lisans çıkartamadığı Kevin Grosskreutz, Alman basınına özel açıklamalarda bulundu.

Henüz İstanbul'a alışamadığını kaydeden Alman oyuncu, "Açık olmak gerekirse, ilk günler çok zorlu. İlk günlerde bunu hissettim. Bunu aşmak için birkaç haftaya ihtiyacım var. Her şey çok hızlı olduğundan bu böyle oldu. Ailemi ve arkadaşlarımı çok özledim. Özellikle de gece - gündüz birlikte olduğum Lenny'yi çok özledim" dedi.

SNEIJDER, GOMEZ, PODOLSKI ÖRNEĞİ...

Türk futbolunun geliştiğini söyleyen 27 yaşındakı yıldız, "Galatasaray kesinlikle Milli Takım'a geri dönmek için tavsiye edilen kulüplerden. Düzenli olarak Şampiyonlar Ligi'nde oynuyor, yani uluslararası seviyede en üst noktada yarışıyor. Türk futbolu inanılmaz gelişti ve gelişmeye devam ediyor. Bunun için burada olan oyunculara ve bu yaz buraya gelen oyunculara da bakmak lazım. Wesley Sneijder 2 yıldır burada, şimdi de iki Alman milli oyuncu Mario Gomez ve Poldi geldi" ifadelerini kullandı.

"NEDEN BİTTİ, BİLEMİYORUM"

Dortmund'dan gönderilme nedenini bilmediğini söyleyen Panzer, "Dortmund'dan ayrılığım hayal kırıklığı oldu. Son 6 yılda birlikte birçok başarı kazandık. Neden bitti, bilemiyorum, anlamadım. Dortmund her zaman kalbimde olacak. Ancak önüme bakıyorum artık" diye konuştu.

"ÇILGINLAR GİBİ EĞLENECEĞİMİZİ SÖYLEDİ"

Türkiye'ye gelmeden önce Podolski ile görüştüğünü kaydeden Grosskreutz, "Podolski bana, İstanbul'da çılgınlar gibi eğleneceğimizi söyledi. Eğleneceğimizi, savaşacağımızı belirtti. İstanbul'daki güzel ve başarılı anları birlikte yaşacağımızı kaydetti" diyerek sözlerini noktaladı.