Süper Lig ekibi Galatasaray’ın Fenerbahçe derbisi taktiği belli oldu. Sarı Kırmızılı eknik direktör Fatih Terim ve ekibi, Sarı Lacivertli takımın analizini tamamlayarak, takımla taktik toplantısı gerçekleştirdi.

ZAYIF NOKTA BELİRLENDİ

Fanatik'te çıkan habere göre, ezeli rakip Fenerbahçe'nin en zayıf noktası olarak, iki savunma beki belirlendi. Galatasaray'ın 66 yaşındaki teknik adamı Terim bu nedenle, hızlı kanat oyuncularını defans arkasına sarkıtarak, Adem Büyük ve Emre Akbaba gibi bitirici hücumcuları ceza sahası içinde topla buluşturmayı planlıyor. Bununla birlikte, orta sahada merkezin sağlam tutulması ve topun Sarı Kırmızılılarda kalması hedefleniyor. Kurgunun sorunsuz bir şekilde işleyebilmesi için, deneyimli hoca Fatih Terim tüm oyuncularından topun arkasına geçmelerini istiyor. Böylece savunma da hücum da takım halinde yapılacak. 

Sakatlıklarını atlatan Saracchi ile Onyekuru’yu solda, Mariano ile Feghouli’yi sağda kullanacak olan tecrübeli teknik adam, bu oyuncuların temposuyla Fenerbahçe’nin kanatlarını etkisiz hale getirmenin hesaplarını yapıyor. Galatasaray teknik direktörü Fatih Terim'in planında, Seri de kritik bir öneme sahip. Lemina’nın sakatlığında, orta sahadaki defansif yükü üstlenecek olan Seri’den, özellikle Sarı LAcivertli ekibin Alman oyuncusu Max Kruse’ye adım attırmaması hedefleniyor. Fildişi Sahilli futbolcuya savunma görevi veren deneyimli taknik adamTerim, oyun kurucu rolü için de Faslı oyuncu Belhanda’yı sahaya sürmeyi düşündüğü ifade ediliyor.

Kaynak: Super Haber