Türkiye'ye ilk geldiği anı çok iyi hatırladığını belirten Muslera, "Havaalanına indiğim ilk günü çok iyi hatırlıyorum. İnanılmaz bir sürprizdi benim için. Bir basın ordusu vardı, fotoğrafçılar... Böyle bir ilgi benim ülkemde çok normal değil, bu nedenle baya şaşırmıştım, ama sonra alıştım" şeklinde konuştu.

Kendisini zorlayan forvet oyuncuları sorulan soruya Muslera'nın cevabı şöyle oldu:  "Benim için, hem burada benimle oynarken hem de ona karşı oynarken, ikisinde de Burak Yılmaz'ın ismini söyleyebilirim."

11 yaşına kadar santrafor bölgesinde görev yaptığını söyleyen Muslera, "Forvet olarak oynuyordum. 11 yaşında kaleciliğe geçtim. Kötü bir oyuncuydum ama kaleci olmasaydım ne olursa olsun forvet oyuncusu olmak isterdim" ifadesinde bulundu.

Muslera, "5 yaşından beri futbolun içindeyim. Futbolla beraber büyüyorum, hala da devam ediyorum. Futbol oynamaya devam etmek istiyorum. Daha önümde bence uzun yıllar var. Diğer yandan da, tabii ki Fatih Terim'in yardımcısı olmak beni çok gururlandırır. Eğer böyle bir şeye izin verirse, isterse, tabii ki seve seve. Ama futbolu bıraktıktan sonra biraz dinlenmek ve tatil yapmak istiyorum. Sonrasında futbolun bir kısmında mutlaka yer alacağım, bu da antrenörlük olabilir tabii ki" dedi.

İdöl sorusu üzerine gelen soruya Muslera, şu cevabında bulundu: "Oscar Cordoba. Fabio Carini'yi de sayabiliriz Inter'de oynayan Uruguaylı bir kaleci. Ama asıl idolüm olarak Oscar Cordoba'yı söyleyebilirim."

KAYNAK: TRT SPOR