UEFA Avrupa Ligi son 32 turunda İtalyan ekibi Lazio ile Galatasaray arasında oynanacak rövanş maçını, Rusya Futbol Federasyonu’ndan Vladislav Bezborodov yönetecek. Türkiye ile Rusya arasında son yılların en büyük siyasi krizi yaşanırken, UEFA’nın maça Rus hakem ataması bir başka krizin yolunu açtı.

Sarı-Kırmızılı yöneticiler konuyla ilgili olarak, “İki ülke arasında böylesine bir gerginlik yaşanırken, UEFA’nın maça Rus hakem ataması bizi de şaşırttı. Böyle bir kararı beklemiyorduk, endişeliyiz ama yapacak bir şey yok” yönünde ifadeler kullandı.

Türkler’e uğurlu geldi

Bezborodov, daha önce Türk takımlarının 3 maçını yönetti. Bu maçlarda; Beşiktaş, 15 Eylül 2011’de Maccabi Tel Aviv’i 5-1 yenerken, Trabzonspor 24 Ekim 2013’te Legia Varşova’yı 2-0 mağlup etti. Bordo-Mavililer 19 Şubat 2015’te ise Napoli’ye kendi evinde 4-0 yenildi.

Zenit’te oynadı hakemliğe geçti

2009’da FIFA kokartı alan Bezborodov, sakin yönetimiyle dikkat çekiyor. Sporcu bir aileden gelen 43 yaşındaki hakem, forvet ve orta saha oyuncusu olarak futbol oynadı. 1991’de Zenit takımında forma giyen Bezborodov, burada 5 maça çıktıktan sonra, 6 yıl futbola ara verdi ve eğitim için Amerika’ya gitti. Burada spor yöneticiliğinden mezun oldu. 1998’de tekrar futbola döndü ve 2001’de kariyerini bitirip, hakemliğe başladı.