Bu sezonun ilk 14 haftasında sahaya ilk 11’de çıkan Shirokov, yönetimle yaşanan anlaşmazlık sonrası kesik yedi. 15. haftada oynanan Terek Grozny maçında kadroya dahil edilmeyen 34 yaşındaki oyuncu bugünkü FC Krasnodar maçına da yedek kulübesinde başladı.

Rus basınında yer alan haberlere göre Shirokov’un yedek bırakılma sebebi sözleşmesindeki bir madde. Yıldız oyuncunun sözleşmesi bu sezonki maçların yarısından çoğunda ilk 11’de oynadığı zaman otomatik olarak uzuyor. Yönetim ise onun sözleşmesini uzatmaya niyetli değil ve iddiaya göre Dmitry Alenichev’e onu oynatmaması yönünde baskı yapılıyor.

Galatasaray'da Umut ve Sabri konusu!
Sözleşmelerin otomatik olarak uzaması özellikle Galatasaray’da da büyük bir gündem oluşturdu. Geçtiğimiz günlerde Umut Bulut’un sözleşmesi otomatik olarak uzatılmış ve bu süreç sonunda Hamza Hamzaoğlu’nun görevine son verilmişti. Galatasaray önümüzdeki günlerde Sabri Sarıoğlu konusunda da benzer bir sıkıntı yaşayabilir zira tecrübeli oyuncunun sözleşmesi bu sezon ilk 11’de 15 maç ya da toplamda 20 maçta forma giydiği taktirde otomatik olarak uzuyor. Onun sözleşmesini biraz da Hamzaoğlu’nun ısrarı üzerine yenileyen yönetim, yeni teknik adamdan onu oynatmamasını talep edebilir.