TFF 1. Lig ekiplerinden Bursaspor'da bu sezon ilk 11'in değişilmez ismi haline gelen genç futbolcu Ali Akman henüz 13 maçta 8 kez fileleri havalandırırken, 3 de asiste imza attı.

Ali Akman'ın Yeşil Beyazlı kulüp ile mevcut sözleşmesi sezon sonunda bitecek. Bursaspor, genç yıldız adayı ile 1 ay içinde sözleşme yenilemezse Bosman kuralları gereği Ali Akman istediği takımla sözleşme imzalayabilecek.

Başta Süper Lig ekipleri olmak üzere Avrupa'nın dev kulüplerini de peşine takan 18 yaşındaki futbolcu ile ilgili sürpriz gelişme yaşandı.

Spor Toto Süper Lig devinin TFF 1. Lig fırtına estiren Ali Akman için Ocak ayı teklifini hazırladığı iddia edildi.

Kolombiyalı golcü Radamel Falcao'nun sık sık sakatlanması nedeniyle Diagne'nin yanına bir golcü daha transfer etmeyi planlayan Galatasaray yönetimi, Ali Akman'ı mutlaka renklerine bağlamak istiyor.

Tecrübeli teknik direktör Fatih Terim'in ısrarla talep ettiği 18 yaşındaki santrfor için devre arasında Timsah'ın kapısı çalınacak.

Sarı Kırmızılı Yönetimin, genç golcü için 10 milyon TL'yi gözden çıkardığı da öne sürülüyor.

Sezon sonu boşa çıkacak genç golcüyü yurt dışına kaptırmak istemeyen Galatasaray, Ali'yi parlatıp ileriki sezonlarda yüksek bonservis bedeliyle satmayı hedefliyor.

Deneyimli çalıştırıcı Terim'in ileri uçta pres yapabilen yırtıcı bir forvet istediği biliniyor.

Takımın zaman zaman çift santrfor oynayacağı dönemde Ali'nin, Diagne veya Falcao'nun yanında yer alabileceği  belirtiliyor.

Kaynak: Milliyet