Spor Toto Süper Lig'in 16. haftasına lider giren Galatasaray, Yeni Malatyaspor'a konuk oldu. Mickael Pereira ve Khalid Boutaib'in golleriyle ev sahibi ekip zorlu mücadeleden galip çıktı. Galatasaray'ın tek golü ise Badou Ndiaye'den geldi. Maçta ilk isabetli şutunda golü bulan Galatasaray, özellikle etkisiz oyunu nedeniyle taraftarlardan sert eleştiriye maruz kaldı. Teknik direktör Igor Tudor da bu eleştirilerden nasibini aldı.
 Maçın son anlarında istifaya çağırılan tudor, taraftara "tamam" anlamına gelen el işaretini yapıp, Dursun Özbek'in bulunduğu tribünü gösterdi. Bu hareket de taraftarların tepkisini arttırdı.
 Basın toplantısında sorulan "Mağlubiyetin nedeni nedir?" sorusuna alay edermiş gibi "Rakibin 2 gol atıp, bizim 1 gol atmamız." diyen Tudor: "Benim bütün hayatım baskı altında geçiyor. Şimdi Türkiye'de 2 tane popüler şey var, 'Tudor istifa' ve bu sistem. Türkiye'de futbola bakış açısı bu. Bu sistemle oynadığınızda kaybediyorsunuz." şeklinde açıklamalarda bulundu.
 Kaptan Muslera da: "Biz Galatasaray'ız. Ligin en üstündeyiz. İyi durumdayız. Felaket senaryoları yazmaya gerek yok, Malatyaspor zorlu bir rakipti. Moral bozmaya kesinlikle gerek yok. Ne yapmamız gerektiğini biliyoruz ve yolumuza devam edeceğiz." dedi.