Deplasmanda alınan 2-1'lik Evkur Yeni Malatyaspor yenilgisinin ardından Igor Tudor'la yollarını ayırmak isteyen Dursun Özbek yönetimindeki Galatasaray, genç antrenörle fesih görüşmesi yapmak için masaya oturdu.


Igor Tudor, kalan 5 aylık maaşını 100'er bin Euro'luk taksitlendirmeyle 500 bin Euro olarak almayı kabul etti.3 yardımcısına da 5 aylığı yaklaşık 500 bin Euro'yu bulan para, vadeli şekilde ödenecekti.

UEFA KORKUSU
Son dakikada Dursun Özbek, Igor Tudor'un fesih sözleşmesine, "Başka kulüple anlaşırsan aradaki farkı düşerim" maddesi koydurmak istedi.Hırvat hoca Igor Tudor bunu kabul etmeyince anlaşma sağlanamadı ve Igor Tudor dava yoluna gitti.

Dava açarken de avukatının uyarısıyla sözleşmesinde yazan "Şampiyon olursa 500 bin Euro prim alır" maddesi de tazminat miktarına ekletti.Bıraktığı dönemde liderin 1 puan gerisinde olduğunu hatırlatan Igor Tudor, bu paranın da kendisine ödenmesini talep etti.

Galatasaray'ın kasasından 5 taksitle yaklaşık 1 milyon Euro çıkacakken, şimdi vadesiz 1.5 milyon Euro çıkabilir. Bu durum GalatasarayFinansal Fair-Play kapsamında müzakerelerde bulunduğu UEFA'nın gözünde prestij kaybına uğrattı.