Futbolda gözler Akhisarspor ile Galatasaray arasında oynanacak Ziraat Türkiye Kupası finaline çevrildi. İple çekilen finalde kupayı kimin kaldıracağı merak ediliyor. Bir zamanların iple çekilen turnuvalardan biri de TSYD Kupası'ydı. 1967 yılında bu turnuvada verilen devasa kupa ise tarihe geçti. Kupa öyle büyüktü ki takım kaptanı tek başını havaya kaldıramadı. Devasa kupayı neredeyse takımın yarısı taşıdı.

Geçmiş sezonlarda, lig heyecanından hemen önce Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) tarafından düzenlenen turnuva hasretle beklenirdi. TSYD İstanbul Şubesi tarafından 1963'ten itibaren düzenlenen kupada Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş sahne alıyordu. Bu turnuvayla takımlar sezon öncesi son durumlarını görme ve test etme imkanı bulur. futbolseverler de, özledikleri atmosfere kavuşurdu.

1967 yılının 23 Ağustos'uydu. O zamanki adı Mithat Paşa olan Dolmabahçe'deki stadyumda Galatasaray, Fenerbahçe ile karşı karşıya geldi.

İlk maçta Beşiktaş'ı yenen sarı-kırmızılılar, Fenerbahçe karşısında da 2-1 galip geldi.

Kaptan tek başına taşıyamadı

Kupa töreninde yer alan pek çok kişi tarihi bir olaya tanıklık etti. Zira dev kupa kaptanın elinde yükselmiyor, neredeyse takımın yarısı tarafından taşınıyordu.

Ertesi gün gazetelerden haberi okuyanlar da kupayı hayretle karşıladı




Kaynak:TRT SPOR