Yabancı kuralı Fatih Terim’in önerisi ile getirilmişti… O dönemde tecrübeli teknik adam, “4 sene deneyelim. Ondan sonra durumu masaya yatırır, yeniden müzakere ederiz” demişti. Bu sezonun bitimiyle yabancı kuralının deneme süresi bitecek. TFF ve Kulüpleri Birliği’de bu karar üzerinden tartışmalara girecek. Yeni kural netleşecek.

GALATASARAY, “YERLİ OYNATMA FONUNUN” HAYATA GEÇMESİNİ İSTİYOR

Bu arada Galatasaray, yabancı sınırlamasına kesinlikle karşı çıkarken bir kurala dikkat çekti. O da Türk oynattıkça kurulacak fondan kulüplere maddi yardım verilmesinin sağlanması maddesi. Bu maddenin Kulüpler Birliği ve TFF’nin ortak kararıyla kaldırılması yüzünden takımların yerli oyuncu oynatmaktan kaçındığı hatırlatıldı. Kuralın yeniden işleme konulması istendi.

YABANCI KURALI KALSIN DİYENLERİN YENİ ÖNERİLERİ

Öte yandan yabancı kuralının aynen devam etmesini isteyen başını Galatasaray’ın çektiği grubun kuralın yenilenmesi için bazı önerileri var. 21 kişilik maç kadrosunda en az 4-6 futbolcu altyapıdan yetiştirilmeli. 18-19 ve 20 yaş futbolcular için asgari maaş şartı aranmalı. Yabancı oyuncuların milli takımlarında oynama sayılarına bakılmalı.



Kaynak:Fotospor