Oldukça gergin bir ortamda geçen toplantıya Eski Başkanlardan Duygun Yarsuvat'ın konuşması damga vurdu. Yarsuvat, yönetimin, kulübe ait gayrimenkullerin değerlendirilmesi başta olmak üzere genel kuruldan bir takım yetki talibinde bulunacağı kongrenin camiada bölünmelere neden olacağını söyleyerek iptal edilmesini talep etti. Yarsuvat, önemli gayrimenkullere sahip olduklarını vurgulayarak, şunları kaydetti:.

AKLIMIZLA ALAY ETMEYİN

"Gayrimenkullerimizin değerlendirilmesi tabii ki söz konusudur ancak bunların hiçbirini elden çıkaramayız. Maddeler içinde 'satmak' sözcüğü kullanılmıyor ama farklı ifadeler var. Bunları sermaye olarak bir şirkete koyarsanız bu gayrimenkul artık sizin değildir. Galatasaray'ın hiçbir gayrimenkulünü satmak için böyle dolaylı bir yolu denememek lazım. Bu, Galatasaray'ın aklıyla 'alay etmek' anlamına gelir. Bu, bizleri rencide edici bir tekliftir. Dolayısıyla; gayrimenkullerle ilgili bu olağanüstü genel kurul maddelerinin hepsinin reddedilmesi lazım.

PLAN VE PROJELER NEREDE?

"Ayrıca değerlendirilmek istenen gayrimenkulün önce plan ve projesinin bildirilmesi gerekir. Sonra genel kuruldan onay istemek icap eder" diyen Yarsuvat sert sözler kullanmayı da ihmal etmedi. Eski başkan, "Yönetim kurulu, lütfen bu toplantıyı iptal edin. Galatasaray'ın daha fazla yara almasına, bölünmesine müsaade etmeyin. Biz artık yeni bir seçim yapmak istemiyoruz. Sizlerle yola devam etmek istiyoruz ama mecbur bırakırsanız istemediğimiz şeyleri yapmak zorunda kalabiliriz" ifadelerini kullandı. Yarsuvat'ın konuşması üyelerden de destek gördü..

YARSUVAT GERİ ADIM ATTI: BELKi ALMIŞIMDIR!

Başkan Mustafa Cengiz'in "Siz de aynı yetkiyi aldınız" demesi ve kurula belgeleri göstermesi üzerine Duygun Yarsuvat bir kez daha kürsüye çıktı. "Aklım başında henüz... 7 aylık süre içinde hiçbir gayrimenkul üzerinde tasarrufta bulunmadım. Bir tek Mecidiyeköy'deki binayı otele çevirmek için izin aldım" dese de ardından "Belki almışınızdır ama... Almadığımı düşünmüyorum" sözleri ile konuşmasını yumuşattı..

BİZ SORRY DEMEDİK!

Yarsuvat, Sedef Hacısalihoğlu'nun neden olduğu hesaplama hatasına da gönderme yaptı. Eski başkan, "Tabii ki güçlükler olacak. Galatasaray yönetiminin görevi güçlükleri düzlüğe çıkartmaktır. Ben transfer de yapmadım. 'Sorry; yanlış hesaplamışız' deyip geri göndermedim" ifadesini kullandı..