Mario Gomez tarzı bir golcü aradıklarını söyleyen Hamzaoğlu, “Burak ayarında bir forvet getirmeye kalksan 15-20 milyon euro vermen lazım. Unutmayın Podolski de forvette kullanılabilir. Sneijder, Robben ile ilgili benimle konuşmadı. Robben’e hayır demem ama bizim ölçülerimize uyacak” dedi.

Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, Avusturya kampında yine gündemle ilgili açıklamalar yaptı, yine gerçekleri açık açık anlattı.

Basınla sohbet toplantısının ana gündemi yine transfer olurken, Hamzaoğlu forvet transferine açıklık getirdi. Sneijder’in Robben konusunda kendisiyle konuşmadığını belirten Hamza Hoca, “Gelsin... Ben Robben’e hayır demem. Ama bizim ölçülerimize uyacak. Burak ayarında bir forvet getirmeye kalksan zaten 15-20 milyon euro para vermen lazım. Kulübün durumu buna müsait mi? Gerçeklerle hareket etmek lazım. Unutmayın Podolski de forvette kullanabilir. Golcü almasak da olur ama sayısal olarak bir forvete ihtiyacımız var. Bulabilirsek Mario Gomez tarzı bir oyuncu olacak. Bulamazsak, hem alternatif olabilecek hem Burak’ı diri tutacak bir oyuncu alacağız” dedi.

Gomez’den vazgeçmediklerini ancak o maliyetlerle almayacağını söyleyen Hamzaoğlu, “Taraftarın beklentisine cevap vermek için transfer yapmam. Bizim ölçülerimize uygun olacak. Niasse benim öğrencim ama şimdilik onu bizim takıma monte etmekte zorlanıyorum. Çünkü kiralık alırsak oynatmamız lazım” diye konuştu.

‘Gelmesin diyemem’

Galatasaray’ın gündemindeki Melo ile ilgili de görüşlerini açıklayan Cim-Bom’un teknik patronu şöyle devam etti:

“Melo şimdilik gelmiyor. Geçen sezon fedakârlık yaptı, bu takımın başarısı için mücadele verdi. ‘Gelmesin gitsin’ diyemem. Çocuk burada emek vermiş. Ama gönülsüz gelecekse de gelmesin. Kimseyi zorlamam.”

Inter’in Melo’ya karşılık birkaç futbolcu önerdiğine vurgu yapan Hamza Hamzaoğlu, “Inter’in önerdiği futbolcular bize uygun değildi. Olursa Medel olsun dedim. Sözleşmesinde yazan bir bedel (3.1 milyon Euro) var. Onu getirirse gider. Bedelsiz gitme gibi bir durum söz konusu değil” yorumunu yaptı.

Porto modeli

Carole transferine de açıklık getiren Hamzaoğlu, “Telles piyasası olan bir futbolcu... Her an bir teklif gelebilir. O geldiğinde hazırlıksız yakalanmamalıyız. Carole’yi bulmuşken onu da kadromuza katalım dedik. Oyuncularımıza talipleri olduğu zaman vermemiz lazım. Artık yetiştirip, satacağız. Hep alan olmamalıyız. Porto modeli gibi” ifadesini kullandı.

Hamzaoğlu, Muslera konusunda da şu ifadeleri kullandı:

“Muslera’nın ayrılmasına hazırlıklı değiliz ama hazırlanmaya çalışıyoruz. Şu anda resmi bir teklif yok ama olur da gelirse iyi bir kaleci bulmamız lazım. Şu anda doğrudan oynayabilecek yerli bir kaleci yok.”

‘Yıldız alacağız, nereye koyacağız?’

Fenerbahçe’nin arka arkaya yaptığı transferler konusunda da yorumu istenen Hamza Hamzaoğlu, bu durumun kendilerini etkilemediğini söyledi.

Hamzaoğlu, “O transferleri yapmak zorundalar. Çünkü 3-4 sezondur her transfer döneminde bir ya da iki transfer yaptılar. Onlar artık kadroyu değiştirmek zorundalar. Bütçelerini beklettiler, beklettiler ve şimdi harcıyorlar” dedi.

Hamza Hoca sözlerini şöyle sürdürdü:

“Fenerbahçe transfer yaptı, biz de yapalım! Yıldız alalım da nereye koyacağız, kimi oynatacaksın? Sahaya 11 kişi çıkıyor. Fernandao’yu aldı, şimdi de Van Persie geldi. İkisini de mi oynatacaklar? O zaman orta sahayı kaybedecekler. Biri oynasa diğeri kenarda bekleyecek.”

Takım olmak istediğini dile getiren Hamza Hamzaoğlu sözlerini şöyle tamamladı:

“UEFA Şampiyonu olan takımımızda kaç yabancı vardı? Çok uzağa gitmeyin, Quaresma, Simao ve Almeida ile Beşiktaş başarılı oldu mu? Yıldız transferi tamam ama şampiyon olmak istiyorsan takım olmak zorundasın.”

Kemik gibidir!

Melo’nun gitmesi durumunda Hamit’i o bölgede kullanacağını söyleyen Hamza Hamzaoğlu, “Bilal ve Jem de alternatif olacaklar. Bilal’in kalitesini herkes biliyor. Jem de takım oyuncusu. Fizik olarak zayıf görünür ama kemik gibidir. Doğru pozisyon alır, top kaybı yapmaz. Jem’den ne alacağını bilirsin” dedi.

‘Podolski bile bocaladı’


Takım olarak özgüvenleri kazandıklarını söyleyen Hamza Hamzaoğlu, “Oyuncular birbirini tanıyor, bizim onlardan ne istediğimizi biz onların ne istediğini biliyoruz. Avantajlı başlayacağız. Avrupa’da da gidebildiğimiz yere kadar gitmek istiyoruz. Önce bir gruplardan çıkalım, önümüzdeki sezonlara hazırlık olsun” dedi.

Oturmuş bir takım oldukları için Podolski’nin bile başta bocaladığını dile getiren Hamzaoğlu, “Çünkü bizim farklı bir anlayışımız var. Tık tık oynayınca ayak uyduramayan oluyor, mesela Dzemaili… İyi oyuncu ama...” yorumunu yaptı.

Karşılığını veriyor

Sneijder’ın sözleşmesinin uzatılmasıyla ilgili görüşlerini de açıklayan Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, “Futbolu seviyor. Antrenmanlarda her zaman yüzde 100’ünü veriyor. Böyle futbolcuyla sözleşme uzatılması konusunda hiçbir sakınca görmem. Sneijder her zaman karşılığını veriyor” diye konuştu.

HAMZAOĞLU’NDAN İNCİLER

- Semih kadar yüreğini koyacak bir yabancı tanıyor musunuz? Çocuğun sakatlanmadık yeri kalmadı ama hâlâ daha canla başla oynuyor. Bu forma aşkı olmazsa oynar mı? Yıldız illa yabancı olmak zorunda değil.

- Arda Turan ile gururlandık. Bence hak ettiği yerde... Arda’nın Barcelona’ya transferi, Avrupa’daki kulüplerin gözlerini bize çevirir, “Türkiye’de başka Ardalar var mı?” derler.

- Yabancı için belirlediğimiz bir sayı yok. 7 yabancı ile de lige başlayabiliriz.

- Muslera, Sneijder, Selçuk ve Burak Avrupa’da her takımda oynar, Yasin de üst düzey takımların o çabuk oyununa uygun...

- İkinci kampa en fazla 28 oyuncu ile gideceğiz. Bayramdan sonra aramızdan mecburen ayrılanlar olacak. (Şu an 33).

*Skorer