Gençlerbirliği’nde hoca seçiminde sona gelindi. Yeni hoca yarın belli oluyor.

Mesut Bakkal ile yolların ayrılması ardından sayısız hoca adayı ile görüşen, Fuat Çapa, Tolunay Kafkas, Tayfun Havutçu gibi yerli hocaların yanı sıra İskoç Stuart Baxter ile Norveç’li Åge Hareide temas kuran Gençlerbirliği Başkanı İlhan Cavcav son kararını vermek üzere.
Yarın yapılacak yönetim kurulu toplantısında gelecek sezona hangi hoca ile başlanacağının belirlenmesi bekleniyor. Başkan İlhan Cavcav’ın görüşmeler sonunda İskoç hoca Stuart Baxter’da karar kıldığı öğrenildi.

Cavcav ile Baxter geçtiğimiz hafta başbaşa görüşmüş ancak İlhan Cavcav’ın önceliğinin yerli hoca olmasından yana olduğu için resmi anlaşma yapılamamıştı. İstediği yerli hocayı bulamayan Cavcav’ın yarın yapılacak yönetim kurulu toplantısı ardından Stuart Baxter’ı Ankara’ya çağırarak resmi sözleşme imzalaması bekleniyor.

STUART BAXTER KİMDİR?
61 yaşındaki teknik direktör Stuart Baxter, profesyonel futbolculuk kariyerine İngiltere'nin Preston kulübünde başladı. İlk yıllarını İngiltere ve İskoçya'da geçirerek Ada'dan ayrılmayan Baxter daha sonrasında Avustralya'dan, İsveç'e; İsveç'ten Amerika Birleşik Devletleri'ne kadar pek çok farklı kıtada ve ligde top koşturdu. İskoç teknik adam teknik direktörlük kariyerine ise jubilesini de yaptığı İskandinavya'da, Norveç'in Skarp takımında başladı.
Devamında ise Portekiz'in Vitoria Setubal , Halmstads, Vissel Kobe gibi yine dünyanın farklı bölgelerinden takımları çalıştırdı. Baxter kariyerinin en büyük başarısını ise 1998'de koltuğuna oturduğu İsveç ekibi AIK Stockholm'u şampiyonluğu taşıyarak yaşadı. 2000'lerin başında ise İngiltere 19 Yaş Altı Milli Takımı ve Güney Afrika gibi ulusal düzeyde çalıştı. 2008'de Finlandiya Milli Takımı'nın başına geçen Baxter, belki de kariyerinin en gelgitli ve başarısız dönemlerini burada yaşadı.

Devraldığında dünya sıralamasında 33. sırada bulunan Finlandiya onun yönetiminde 86.lığa kadar geriledi. Son durağı olan Güney Afrika'nın önemli ekiplerinden Kaizer Chiefs'te 2012-13 sezonunda görev almaya başlayan İskoç teknik adam ilk sezonunda lig ve kupa dublesi yaparken, takip eden sezonu kupasız kapattı. Ardımızda kalan 2014-15 sezonunda ise Kaizer Chiefs'teki başarısını tekrarlayarak şampiyonluk ipini göğüsledi.

*Klasspor