Levent Ümit Erol’un hazırlayıp Cem Yılmaz’ın sunduğu Radyo Gol'deki Doğru Tektir programına konuk olan Abdülkerim Durmaz önemli açıklamalarda bulundu.

İlk olarak A Milli Takımımızla ilgili konuşan Abdülkerim Durmaz; ''Fransa'dan aldığımız 4 puan dışında A Milli Takımımızın grupta bu tabloyu yaşayacağını düşünüyordum. Fransa'ya da teşekkür etmek gerekir İzlanda'yı iki maçta da yendi! Ayrıca son İzlanda maçında 55.000 kişinin önünde A Milli Takımımızın biraz daha kuvvetli oynaması gerekiyordu diye düşünüyorum! A Milli Takımımız her maçını 200 nabızla oynamalı. O halde maçları kazanmamız daha kolay olur! Milli Takımımızın ruhla oynaması gerekiyor. Ruhla oynarsa kazanmaya devam ederiz. Ve bu ruhun nedeni de ülkemizin içinden geçtiği durumlardı. Bu ruhla devam inşallah!'' açıklamasında bulundu.

Şimdiki jenerasyon ile kendi jenerasyonları arasındaki farka değinen Durmaz; ''Şimdiki jenerasyon ile bizim jenerasyonumuz arasındaki en büyük fark fizik gücü farkı! Ben Fenerbahçe'ye transfer olduğumda ilk defa çim antrenman sahası gördüm! Bizim zamanımızda fitness falan yoktu. Ben bilmezdim fitness falan... Bizim en büyük kuvvet sporumuz sağlık toplarını birbirimize atmaktı! Bizim zamanımızda Avrupalı takımlar ile bizler arasında fiziksel güç farkı vardı. Şimdi ise 3.lig takımlarında bile fitness salonu var. Biz sahada teknik olarak daha iyi olmamıza rağmen fizik gücü olarak dayak yiyorduk!'' açıklamasında bulundu.

Kendi futbolculuğu ve Fenerbahçe hakkında da konuşan Abdülkerim Durmaz; ''Karagümrük'te santrafor, forvet arkası oynadığım için çok teknik ve zeki bir savunma oyuncusuydum. Şöyle diyebilirim Alex De Souza tekniğinde bir defans oyuncusuydum! Fenerbahçe'ye gelecek olursak Fenerbahçe bir başlıyor şahane bir futbol aradan bir maç geçiyor bambaşka bir futbol sıkıntılı bir maç... Karmaşık duygular yaşıyoruz her hafta... Fenerbahçe'nin bu sene şahane bir yarım takımı var! Fenerbahçe'nin ön hattı çok iyiyken savunma hattı ise o kadar iyi değil. Fenerbahçe'nin gol yemediği maç bir iki tane...Başakşehir savunma dörtlüsünü, Fenerbahçe'ye koy. Fenerbahçe Nisan ayından önce şampiyon olur! Fenerbahçe, Galatasaray ve Başakşehir'in şampiyonluk yarışının içerisinde olacağını düşünüyorum. Beşiktaş ara transferde 2-3 oyuncu almazsa yarışın içinde kalamaz. Trabzonspor da keza öyle... Fenerbahçe, Yeni Malatyaspor ve Göztepe deplasmanlarından 6 puan çıkarırsa Nisan ayından önce şampiyon olur!'' açıklamasında bulundu.

Son olarak Levent Ümit Erol hakkında övgülerde bulunan Durmaz; ''Levent Ümit Erol'un transfer dönemindeki performansına bayılıyorum. Bir insan nasıl olur da her takımın transfer haberini herkesten önce bilebilir? Gerçekten takdire şayan!'' açıklamasında bulundu.