Suriye'nin İdlib kentinde düzenlenen ve 33 askerimizin şehit düştüğü ani saldırı sonrası Türkiye tek yürek oldu. Düzce'de servis minibüsleri ve otobüs şoförleri, İdlib'de saldırıları önlemek, Türkiye'nin hudut güvenliğini sağlamak, göçü ve insanlık dramını engellemek amacıyla bölgede bulunan Mehmetçiğimize destek olmak amacıyla İl Jandarma Alay Komutanlığı önünde toplandı.

Burada saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Türk bayraklarıyla donatılan araçlarla şehir turu atıldı.

Düzece İl Emniyet Müdürlüğü önünde duran grup, "Şehitler ölmez vatan bölünmez" sloganları attı.

Emniyet Müdürlüğü önünde toplanan grup adına konuşma yapan İsa Üçüncü, İdlib'de yaşanan ve 33 askerimizin şehit edildiği hain saldırıyı şiddetle kınadıklarını, Türk milletinin Mehmetçiğin yanında olduklarını belirtti.

BİR DESTEKTE ZONGULDAK'TAN

Zonguldak'ta araçlarıyla konvoy oluşturan vatandaşlar, Mehmetçiğimize desteğini gösterdi.

Araçlarını Türk bayraklarıyla süsleyen dolmuşçu ve taksiciler, Gazipaşa Caddesi'nden klakson çalarak geçti. Bu sırada diğer sürücüler ve vatandaşlar da konvoya destek verdi.

SAKARYA'DA ŞEHİTLERİMİZE DUA

Sakarya'da, Suriye'nin İdlib bölgesinde Esed rejiminin hava saldırıları sonucu şehit olan 33 askerimiz için gıyabi cenaze namazı kılındı.

Cuma namazını eda etmek için Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Kampüs Camisi'ni dolduran öğrenciler ve vatandaşlar, Suriye'nin İdlib kentinde hayatını kaybeden şehitlerimiz için dua etti. Öğrenciler ve vatandaşlar, cuma namazının ardından gıyabi cenaze namazı kıldı.

KARABÜK'TE ÖĞRENCİLERDEN MEHMETÇİĞE DESTEK

Suriye'deki saldırıları önlemek, Türkiye'nin hudut güvenliğini sağlamak, göçü ve insanlık dramını engellemek amacıyla bölgede bulunan Mehmetçiğimize destek için Karabük Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi önünde toplanan bir grup öğrenci Askerlik Şubesi önünde saygı duruşunda bulundu ve İstiklal Marşı'nı okudu. Yürüyüşlerini Kent Meydanı'nda sonlandıran öğrenci grubu, "Şehitler ölmez vatan bölünmez" sloganları attı.

İşte Mehmetçiğimize gelen destek görüntüleri;

Kaynak: TRT Haber