''Bir çocuğun hayattaki en büyük hayali Galatasaray formasıyla sahaya çıkmak.'' diyor Arda Turan...

Hürriyet Gazetesi'ne konuşan İspanya'daki lejyonerlerimizden Arda Turan, ''Galatasaray benim için inanılmaz bir yerdi çünkü bir çocuğun hayattaki en büyük hayali ve isteği Galatasaray formasıyla maça çıkabilmektir. O hala benim hayattaki en güzel ve en büyük hayalim.'' dedi.

''DIŞARIDAN KİBİRLİ VEYA EGOLU GÖZÜKÜYOR OLABİLİRİM''

Kişiliğiyle ilgili gelen sorulara da içtenlikle cevap veren Turan, ''İnsanların bana karşı önyargılı olmaları çok normal. Dışarıdan kibirli veya egolu gözüküyor olabilirim ama inandığım doğruları söylemek, inandığın şeyler uğruna savaşmak ülkemizde çok alışılagelmiş bir şey değil. O yüzden bunlara karşı alışkınım.'' dedi.

Galatasaray'ın kendisi için çok önemli bir kulüp olduğunu yineleyen Barcelonalı yıldız, ''Galatasaray'ı çok seviyorum ama bazen insan uzaktan da sevebilir. Şimdi o dönemdeyim ama bir gün mutlaka geri döneceğim.'' ifadelerini kullandı.

''ATILAN TWEET'LERLE BENİ YIKAMAZLAR''

A Takıma çıktığı ilk dönemlerde utangaç ve sessiz bir kişiliğe sahip olduğunu söyleyen Arda Turan, ''17 yaşındayken A takımla idmana çıkmıştım. Hava çok soğuktu ve üşümüştüm fakat utancımdan 5 metre ötedeki soyunma odasına gidip eşofman alamadım. Bülent Korkmaz ve diğer efsane oyuncuları görünce çok heyecanlanmıştım. O anda sanki eridim. Bu duygular paha biçilemez duygulardı.'' dedi.

Sosyal medyada kendisine karşı yapılan linç kampanyaları ile yılmayacağını söyleyen milli oyuncu, ''Bizim basınımız Twitter'dan 2-3 şeyi alıp manşet yapıyor. Orada kötü bir şey yazılsa bile manşete taşımamalıyız. Herkes Milliyetçi olmalı. Barcelona taraftarı beni istemiyormuş gibi haber yapıyorlar. Burada bir haber çıkıyor kulüpten kimsenin haberi yok. Beni böyle düşüremezler. Düşüremediler de... Ben kimlerle mücadele ettim herkes gördü.'' diyerek tepkisini dile getirdi.

''FATİH TERİM'İN BAŞIMIN ÜSTÜNDE YERİ VARDIR''

Fatih Terim ile yaşanan problemlerin sona erdiğini söyleyen Turan, ''Fatih Hoca ile ilgili yanlış bir polemiğin içine girmiyorum. Ülkemizin hocasıdır ve başımızın üstünde yeri vardır. O görev verdiği sürece en iyisini yaparım. Kendisine kırgınlığım yok. Hepsi geride kaldı.'' ifadelerini kullandı.

Son olarak da kariyerinde oynadığı kulüpler hakkında ilginç bir değerlendirme yapan Arda Turan, ''Galatasaray’da öğrendim, Atletico Madrid’de futbola doydum, Barcelona’da ise uzay seviyesine çıktım. Bir futbolcunun görebileceği en üst seviye kesinlikle Barcelona.'' diyerek sözlerini noktaladı.