Brezilya'daki yüksek corona virüs sayısına karşın, ülke devlet başkanı Jair Bolsonaro liglerin biran önce başlamasını istiyor. Corona virüs'ü 'hafif grip'e benzeten ve risklerini hafife alan dünyadaki bir kaç devlet başkanından biri olan Bolsonaro, futbolcuların koronavirüs nedeniyle ölme ihtimallerinin çok düşük ihtimal olduğunu söyledi. Guaiba radyosuna konuşan Bolsonaro, "Futbolda çok sayıda kişi dönüs istiyor; çünkü işsizlik kulüplerin kapısını çalıyor" dedi.  Futbolcuların durumuyla ilgili dikkat çeken bir açıklama yapan Brezilya Devlet Başkanı, "Futbolcuların virüs enfekte olması durumunda ölüm ihtimalleri az. Çünkü onlar sporcu ve fiziksel durumları buna engel" şeklinde konuştu.

Brezilya Devlet Başkanı yeni sağlık bakanının stadyumları dönülmesi için yeni bir öneri getireceğini belirtirken, "Taraftarsız olarak maçlar başlanabilir. Çok sayıda oyuncunun buna gönülsüz olabileceği bilgisi var. Futbola başlama kararı bana ait değil; ancak yardım edebiliriz." dedi.

15 Mart'ta bir çok ligi ertelenen Brezilya'da, maçların Mayıs'ta başlaması hedeflenmişti. Ancak 5 bin 900 kişinin öldüğü ülkede doktorlar, salgının iki hafta içerisinde zirve yapmasını bekliyor. Brezilya'nın komşusu Arjantin'de 2019-2020 sezonunun geri kalan bölüm tamamen iptal edildi. Fransa ise Paris Saint Germain'i şampiyon ilan ederek sezonu sonlandırdı. Brezilya Federasyonu Salı günü yayımladığı bir bildiride, ne zaman şartlar elverdiğinde, güvenlik ve sağlık garantisi olduğunda maçların oynanacağını açıklamıştı.

Kaynak : Mynet Spor