Belaruslu forvet oyuncusu Maxim Tsigalko 37 yaşında yaşamını yitirdi.

Championship Manager oyunları sayesinde, özellikle 2000li yılların başlarında büyük bir hayran kitlesine sahip olan ve oyun tarihinin kült figürlerinden birine dönüşen Belaruslı Tsigalko, aktif futbolculuk kariyerinde bekleneni verememişti.

Ülkesi Belarus'un Dinamo Minsk takımında oynayan forvet oyuncusu, burada beş sezon geçirdi ve başarılı maçlar çıkardı.Dinamo Minsk forması altında Belarus ligi şampiyonluğu ve Belarus Kupası kazanan forvet oyuncusu, bu dönemde ülkesinin milli takım formasını da terletti. Daha sonra Naftan Novopoltsk takımına transfer olan forvet oyuncusu Tsigalko'nun kariyeri bu aşamadan sonra düşüşe geçmeye başladı. 23 yaşında geçirdiği ciddi sakatlık yaşayan oyuncu sahalardan uzak kaldı, geri dönüşünde de eski formunu yakalamasını engelledi.

Kazakistan ve Ermenistan liglerinde de mücadele eden Tsigalko, 2009 yılında henüz 26 yaşındayken futbol kariyerine son verdi. Maxim'in kardeşi Yuri de aynı dönemde Belarus'ta kaleci olarak futbol oynuyordu. Tsigalko'nun futbolu bıraktıktan sonra maddi anlamda sıkıntılar yaşadığı ve bir süre alkol sorunuyla mücade ettiği biliniyordu.

Kaynak: Goal.com