Şike davası, İstanbul Adalet Sarayı'nda bulunan 13'ncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde 3'ncü celse tamamlandı.Ve dava ertelendi.

Duruşmaya  Aziz Yıldırım katılmazken, Bülent Uygun çarpıcı açıklamalar yaptı...

İstanbul Adalet Sarayı'nda bulunan 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde saat 10.00'da başlayan 3. duruşmaya tutuksuz sanıklar Serdal Adalı ve Tayfur Havutçu katılırken, Aziz Yıldırım'ın da aralarında bulunduğu diğer 29 tutuksuz sanık katılmadı.

Mahkeme Başkanı Ahmet Civelek, şike iddiasına konu olan maçlarla ilgili gözlemci, hakem ve temsilci raporlarının mahkemeye ulaştığını açıkladı.


Hürriyet'in haberine göre; Cengiz Zülfikaroğlu'nun ardından, sanıklardan Bülent Uygun ifade verdi. Uygun, ifadesinde şunları kaydetti:

"Buca'daki emniyet müdürü gözaltına alınan menajerlere 'İstediğim ifadeyi ver 2.5 milyon tazminat alırsınız' dedi.

Ayrıldığım eşimin iftira içerikli mesajlarınıbana  delil olarak sundular. Beni itibarsızlaştırdılar. 8 ay içeride yattım. Ben Türkiye'nin en başarılı yeni jenerasyon hocalarındandım.

Eskişehirspor'un başındayken Ali Kıratlı (dava sanıklarından) bana, takıma 1.5 milyon lira teşvik geldiğini söyledi. Ben de kimsenin bana böyle bir şeye cesaret edemeyeceğini  belirttim. Gelirse kaptana veya Trabzon doğumlu futbolcuya geleceğini söyledim. 'Git kaptana (Ümit Karan) selamımı söyle, onun için sezon sonu güzel şeyler düşündüğümü söyle' dedim. Sportif direktör yapmayı planlıyordum. Teşvik şikesini önleme girişimi şike olarak lanse edildi."

Bülent Uygun Trabzonspor Kulübü'nün avukatının sorusu üzerine o dönemde Eskişehirspor'da Trabzon doğumlu futbolcu olarak Batuhan Karadeniz'in olduğunu ve kendisinin de Trabzonlu olduğunu söyledi. Uygun, "Batuhan açıklamalarında benim maçları kazanmak için nasıl çalıştığımı da açıklamıştır" dedi.

Şike davasında 3. celse Bülent Uygun'un açıklamaları sonrasında tamamlandı. 4. celsenin 18. Eylül’de görüleceği belirtildi.