Fransa yolunda hazırlıklarına Antalya kampında start veren A Milli Takım'ın İsveç'i 2-1 yendiği hazırlık maçında 2 gol atarak sahanın yıldızı olan Cenk Tosun, Sabah gazetesine konuştu.

Ay-yıldızlı ekibin forvet hattında yaşadığı sıkıntıya çözüm olarak gösterilen gurbetçi futbolcu, Fransa'da yarı final oynadığımız EURO 2008 ruhunu yeniden yaşatacaklarını söyledi.

2008 RUHUNU ORTAYA KOYACAĞIZ

Beşiktaş'ta yedek kalmasına rağmen kendisini her zaman hazır tuttuğunu vurgulayan Cenk, "Sezon başından beri Beşiktaş'ta her zaman kendimi hazır tutuyorum. Her idmanda sanki yarın şampiyonluk maçına çıkacakmışım gibi çalışıyorum. EURO 2016'ya gitme hakkını kazanarak bayrağımızı Fransa'ya taşıdık. Fatih Terim'in önderliğinde müthiş bir hırs ve arkadaşlıkla EURO 2016 biletini aldık. Şimdi Fransa'da içimizdeki 2008 ruhunu ortaya koyup zirveye oynamayı hedefliyoruz. Fatih Hoca müthiş bir ekip kurmuş. Başarılı olarak bizde bunun karşılığını vermek istiyoruz" şeklinde konuştu.

FORMANIN AĞIRLIĞININ FARKINDAYIZ

Ülke olarak zor günlerden geçtiğimizi söyleyen 24 yaşındaki futbolcu, "Halkımızın bir nebze olsun yüzünü güldürmek en büyük mutluluğumuz. Üzerimizde taşıdığımız ay-yıldızın ağırlığının farkındayız. Bütün arkadaşlarımız sahaya çıkarken bu duygu ile çıkıyor. Milli Takım'da kimin oynadığı, kimin gol attığı önemli değil. Önemli olan bu formanın hakkını vermek" diye konuştu.