İkinci yarıların puan durumunda Fenerbahçe 15. sırada. Galibiyeti yok. Hiçbir ikinci yarıyı önde bitirmemiş. Güçlü değil Fenerbahçe... 65-70'ten sonra düştüler... İlk yarıda iyi oynadılar, Galatasaray'ı oynatmadılar. Sneijder'e zaman zaman sertlik içeren baskı oluşturdular. Ama Vitor Pereira ne derse desin takım yoruluyor. Evet, yeni bir takım ama bu kadar tecrübeli oyuncularla bu organizasyonun daha hızlı olması gerekir. İkincisi ve daha önemlisi kontrataklar... Çok hızlı ve alan paylaşımı yaparak topu hızlı çevirmen lazım. İkinci yarıda 3-4 tane şans var bu anlamda ama son pası yapamadılar. Pereira da bunu söyledi. Bu beceriksizlik değil. İnsanların nereye gideceğini bilememesi...Muslera'yı tek zorlayacak pozisyon var. Markovic'in şutu..

Galatasaray açısından tek bir oyun tarzı var. Kanatlardan gelecek, Sneijder'in ayağına güvenecek. Sneijder büyük oyuncu. Maçı asla bırakmadı. Adam sedyeyle çıktı, "Devam etmiyorum" diyebilirdi. Ama maçı bırakmadı. Büyük karakter gösterdi.

Oyun belli. Hamza hocanın bir konuşma yapmasına bile gerek yok. Astana maçında tutmadı, Benfica maçında tuttu. Fenerbahçe maçının ilk yarısı tutmadı, ikinci yarısı tuttu. Biraz daha devam etse Galatasaray kazanabilirdi bile.


Fenerbahçe'nin ilk yarıda harcadığı enerjiyi, 90 dakikaya yayması lazım. Ersun Yanal dönemine bakın. Fenerbahçe 90 artı'larda şampiyon oldu.

Olcan herkesin üzerine zırplayıp çıkıp vurmadı topa... Yani gol boyuyla alakalı da değil. Olağanüstü bir orta var onu da unutmamak lazım. Altıpasın için artık alan savunması olmaz. Yanında bir adam varsa ona yakın olacaksın. Fenerbahçe duran toptan ilk defa gol yemiyor. Organizasyon sorunu bu.