8 yıl Beşiktaş başkanlığı da yapan Demirören, Fikret Orman’ın Konyaspor maçı sonrasında yaptığı açıklamalara da cevap verdi. TFF patronunun sözleri ise kendisinin kulüp başkanlığı yaptığı dönemdeki sözlerini akıllara getirdi. Demirören’in geçmişteki sözleri ile dün gece söylediklerini karşılaştırdık.

10 AĞUSTOS 2017: “Federasyonu, hakemleri hakemleri baskı altına almak ne demek. Atanan hakemleri sizle öğreniyorum. Önceden öğrenmiyorum. Ben de cezaları açıklandıktan sonra öğreniyorum. Hiçbir hakem şampiyonluğu etkiledi denemez. Hakemler gördüğünü çalıyor. İlk başta kötüydüler sonrasında süperdiler. Benim hakemim iyi niyetli… Eski Türkiye'yi, yeni Türkiye'de uygulamaya kalkmasınlar!”

13 ŞUBAT 2011: “MHK, Türk futbolunun ve bizim problemimizdir. Sayın Oğuz Sarvan ve siz (Mahmut Özgener) bu işi beceremiyorsunuz. Sayın Sarvan, ben dahil İnönü’deki 30 bin kişiye hakaret etti. Ne cevap verdiniz? Ne ceza vermeyi düşünüyorsunuz? Eğer bilmeden çıkar, bu hakemleri göstermelik korumaya devam ederseniz, bu kasti hatalar azalmaz, artar.”

10 AĞUSTOS 2017: “Muz kabuğu ifadesi bir tuzak. Futbolun içinde olanın her başkanın ayağında muz kabuğu vardır. Benim 15 senedir ayağımın altında muz kabuğu var. Ben o muz kabuklarını tek tek alıp çöpe attığım için bugüne geldim. Bu demeçler futbola zarar veriyor. “Dünyayı ayağa kaldırırız” sözlerine gerekli ceza verildi. Dediğim gibi TFF Kurallarla yönetiliyor.”

26 ARALIK 2008: “Bu izledikleriniz, hain bir senaryodur. Herkes bilsin kimse bu senaryoyu başaramayacak. Bunu yapanlar bizim Beşiktaşlılık duruşumuz karşısında boğulacak. Sabrımız, efendiliğimizden kaynaklanıyor. ‘Seni evinden aldırırım’ jargonunun kazandığı dönemler. Bizi kolay lokma sananlar, Beşiktaş’ı asla yutamayacaklarını görecekler. Bu senaryoyu yazanlar Beşiktaş’ın ağırlığıyla boğulacaktır.”

10 AĞUSTOS 2017: “Bize başarısız diyorlar. Türk futbolu şike sürecinden kurtarıldığında beceriksiz miydik? Türk futbolu mali açısında 3 kat arttığında biz beceresiz miydik? Federasyonu biz yönetiriz. Hukuğun maddeleri belirli. Ortamı gerecek beyanatlar verirseniz ceza alırsınız. Bizim verdiğimiz kararlar kurulların verdiği kararlardır. Hiçbir yöneticinin
“Şu kulübe ceza verin” deme lüksü yok.”

13 ŞUBAT 2011: “Konuşmanızda diyorsunuz ki, ‘Her şeyi düzeltmek için çalışıyoruz ve çalışacağız’. Neler kötü ki düzeltmeye çalışıyorsunuz veya çalışacaksınız. Ben söyleyeyim; Milli Takım ve MHK kötü. Milli Takım, Türk milletinin problemidir. Onu da sizi halk yargılayacak ve soracaktır.”