Profesyonel Futbolcular Derneği Başkanı ve Galatasaraylı eski milli futbolcu Hakan Ünsal yurt dışında bulunduğunu, olayı duyunca üzüldüğünü olduğunu söyledi.

Önce olayın ne olduğunu anlamaya çalıştıklarını kaydeden Hakan Ünsal, şöyle konuştu:

"Sonrasında hemen bu işin bir darbe girişimi olduğu net olarak ortaya çıktı. Hakikaten çok aşağılıkça, olmaması ve unutulmaması gereken bir darbe girişimi bu. Millet demokrasisine, cumhurbaşkanına, devletine ve vatanına sahip çıktı. Hepimiz için olması gereken de buydu. İnşallah Türkiye bir daha böyle aşağılıkça darbe girişimlerine maruz kalmaz. Ama iyi tarafı da şu ki, millet daha da kenetlendi. Hükümetine, devletine, vatanına sahip çıktı. İşin güzel tarafı bu. Ölen vatandaşlarımız var maalesef. Onlara Allah'tan rahmet diliyoruz. İnşallah tamamen atlatılır da tekrar iyi, güzel günlerimize döneriz."

Tanju Çolak: "Milli iradeye sahip çıktık"

Eski milli futbolcu Tanju Çolak, Türk halkının milli iradeye sahip çıktığını belirtti.

Tanju Çolak, vatana canını bile feda edebileceğini dile getirerek, şunları söyledi:

"Sayın Cumhurbaşkanımızın verdiği talimatla sokağa çıkarak milli iradeye sahip çıktık. Yapılması gereken en doğru işti. İnandığımız için bunu yaptık. Bu aşağılıkça bir saldırıydı. Ölen vatandaşlarımıza Allah rahmet eylesin diyorum. Millet, vatanına sahip çıktı. Tüm dünyaya örnek oldu. Her zaman cumhurbaşkanımızın yanında olacağız. Sonuna kadar arkasında olacağız ve sahip çıkacağız. Türkiye'ye hava katan büyük bir liderle olmak beni mutlu ediyor. Dün akşam tek yürek, tek vücut olduk ve milli iradeye sahip çıktık. İnşallah bir daha böyle bir olay yaşamayız."

- Ömer Çatkıç: "Dünyaya örnek oldu"

Eski kalecilerden Ömer Çatkıç da böyle bir olayın 2016 yılında hala yaşanıyor olmasından dolayı çok üzgün olduğunu aktardı.

Ömer Çatkıç, milletin vatanına ve milli iradeye sahip çıktığının altını çizerek, şöyle konuştu:

"Milletimize karşı artık böyle bir şeyin yapılamayacağı bir kez daha net bir şekilde anlaşılmıştır. Ölenlere Allah'tan rahmet diliyoruz. Tüm halkımızın başı sağolsun. Gerçekten çok üzgünüz. Bundan sonra böyle şeylerin olmamasını diliyorum. Halk milli iradeye kesinlikle sahip çıkmıştır. Bu olay dünyaya çok önemli bir örnek oldu ve mesaj verildi. Böyle bir halk varken böyle girişimlerde bulunulamayacağı ortaya çıkmıştır."