Galatasaray cephesi Yeni Malatya maçından önce Fenerbahçe derbisinin havasına girdi. Emre Akbaba ve Nagatomo dışındaki sakat oyuncuların hepsi tedavileri aksamasın diye Malatya'ya götürüldü..

Malatya'da sakatlıkları nedeniyle maçı tamamlayamayan Belhanda ve Linnes'te korkulan olmadı. İki oyuncu da fizik olarak yüzde yüz hazır..

İyileşen Serdar Aziz, Eren Derdiyok, Feghouli ve Onyekuru'nun çarşamba ve dün yapılan taktik çalışmalara katılması teknik heyete Fenerbahçe derbisi öncesinde nefes aldırdı..

Donk'u oyun içinde 3 bölgede kullanan Fatih Terim'e, Fernando'nun yetişmeyeceği haberi geldi. Fernando derbiye yetişmeyince Donk'un stoperde oynama ihtimali kalmadı. Derbide orta saha Donk-Ndiaye ikilisine emanet....

Yaptırdığı penaltılara rağmen Ozan Kabak'tan vazgeçmeyi düşünmeyen Terim, Serdar Aziz'in dönüşüyle savunmanın toparlanacağına inanıyor..

Malatya'da kendisini riske etmeyen Eren Derdiyok derbide ileri uçta olacak. Eren'i sağdan Onyekuru, soldan Rodrigues tamamlayacak..

Fenerbahçe'yi analiz eden sarı-kırmızılı teknik heyet, rakibin zayıf karnı olarak beklerini görüyor ve Onyekuru ile Rodrigues'in hızına güveniyor..

Derbilerde kulübenin önemini de bilen Fatih Terim hamle oyuncusu olarak Sinan Gümüş ve Feghouli'yi skora göre oyuna sokacak..

Çarşamba günkü idmanın ardından barbekü partisi organize edildi. Oyuncu eşleri ve çocukları da tesise davet edildi. Florya'daki aile ortamı, derbi öncesi Galatasaray'ın en büyük kozu....

Yıllar sonra ilk kez bir Fenerbahçe derbisinde prime gerek görülmedi. Takımdan da bu yönde bir talep gelmedi. Sarı kırmızılı yönetim son idmanı izledi..

Fenerbahçe'de derbi öncesi 5 eksik var. Ameliyat olan Mehmet Topal, sakat Mehmet Ekici ve Oğuz Kağan Güçtekin, henüz hazır olmayan Tolga Ciğerci ile kırmızı kart cezalısı İslam Slimani bu karşılaşmada forma giyemeyecek..

Cocu'nun gönderilmesinin ardından Fenerbahçe yönetimi, Samandıra'ya adeta kamp kurdu. Pazartesi sabahı acil bir toplantı yapan Başkan Ali Koç, başta Ayew ve Slimani olmak üzere tüm futbolcuları sert bir dille uyardı..

Ali Koç, Sportif Direktör Damien Comolli'den kötü gidişatla ilgili detaylı bir rapor istedi. 10 maçta 9 puanlık performansın ardından, Fransız sportif direktörün geleceği tartışılmaya başlandı..

Fenerbahçe'yi derbiye geçmişte teknik direktörlük deneyimi bulunan Erwin Koeman çıkaracak. Koeman'ın geçmiş dönemlerde 4-2-3-1 sistemini tercih ettiği ve Galatasaray derbisine de bu sistemi tercih ederek çıkacağı öğrenildi..

Fenerbahçe'nin kadrosunda büyük değişimler beklenmiyor. Forma giyemeyecek oyuncular Oğuz ve Slimani'nin yerine Reyes ve Soldado takıma girecek. İsmail-Eljif değişikliği üçüncü değişiklik olacak..

Fenerbahçe yönetimi, Beşiktaş maçında olduğu gibi Galatasaray derbisinde de prim uygulaması yapacak. Sarı-lacivertliler bu maçı kazanırsa yaklaşık 11 milyon TL prime hak kazanacak..

Derbi, Koeman'ın geleceği hakkında belirleyici olacak. Alınacak iyi bir skor, Koeman'ın en azından devre arasına kadar teknik direktör olarak devam etmesi kararını beraberinde getirebilir..

Samandıra'da takımın yeni isimlerine geçmiş maçlar izlettirildi. Galatasaray maçının atmosferi hazırlanan özel videolarla ortamı bilmeyen futbolculara anlatıldı..

Koeman'ın futbolculara yaptırdığı analizde hakem konusu ön plana çıktı. Herkese tek tek hakemle ilgili sakin olunması, taraftar baskısına karşı soğukkanlı kalınması yönünde telkinlerde bulunuldu..

Taraftar derbiye büyük ilgi gösterdi. Sarı-lacivertli taraftarlar kendilerine ayrılan bölümü tamamen dolduracak. Yönetim bu konuda taraftar gruplarından dikkatli olmalarını istedi..



Kaynak:Sabah